Persinformatie > Persberichten

Producten > TV & Audio

Samsung SeeColors-app voor QLED TV geeft mensen met kleurenblindheid volledige kleurervaring

op 27-11-2017
DELEN

• Meerderheid van de mensen beseft niet dat ze kleurenblind zijn
• Eenvoudige test controleert of je er zelf last van hebt
• App past scherminstellingen zo aan dat je geniet van volledige kleurervaring

 

Maandag 27 november 2017 — Samsung lanceert de SeeColors-app voor QLED TV’s, die mensen met kleurenblindheid toelaat een volledige kleurervaring te geven. Wereldwijd zijn bijna 300 miljoen mensen kleurenblind, terwijl de meerderheid van hen zich daar niet eens van bewust is. Via de app ontdek je of je last hebt van kleurenblindheid. Indien nodig worden je gelinkte schermen zo ingesteld dat je kunt genieten van het volledige kleurenspectrum. Zo kunnen ook kleurenblinde personen genieten van een kijkervaring zoals contentmakers die voor ogen hadden. De SeeColors-app werkt met alle Samsung QLED TV’s en een selectie Samsung smartphones (Galaxy S8, S7, S7 edge, S6, S6 edge en S6 edge+).

 

“Samsung ziet technologie als een manier om het dagelijks leven van mensen zo aangenaam mogelijk te maken,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV en Audio van Samsung Benelux. “De lancering van SeeColors voor QLED TV is daar slechtst het laatste voorbeeld van. Meer mensen dan je op het eerste zicht zou vermoeden hebben last van kleurenblindheid. Via de app ervaren zij wellicht voor het eerst het volledige kleurenspectrum.”

 

Wereldwijd kampen bijna 300 miljoen mensen met een vorm van kleurenblindheid. Op basis van cijfers uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in Europa en Noord-Amerika gaat het om ongeveer 8% van de mannen en 1% van de vrouwen*. De meerderheid van de mensen met kleurenblindheid zijn zich hier echter niet van bewust, en vaak beseffen ze dan ook niet hoe het hun levenskwaliteit beïnvloedt.

 

Via de SeeColors-app ontdek je op een eenvoudige manier of je kleurenblind bent en, zo ja, welke type je hebt. Vervolgens past je QLED TV de scherminstellingen zo aan dat je het beste kijkresultaat hebt met een volledige ervaring van het kleurenspectrum. Bij de ontwikkeling van de app werkte Samsung samen met professor Klara Wenzel van de Technische Universiteit van Boedapest. Via een speciale test – de zogenaamde Colorlite Test, of C-Test – stelt de app vast wat de afwijking is en hoe de scherminstellingen moeten worden aangepast om de persoon met kleurenblindheid het volledige kleurenspectrum te laten ervaren.

 

 

De SeeColors-app is beschikbaar in de Smart TV App store. Je kan de app ook downloaden via Google Play en de Galaxy App Store voor de Samsung Galaxy S8, S7, S7 edge, S6, S6 edge en S6 edge+. Zodra je je Galaxy smartphone hebt gelinkt aan je QLED TV komen kleurinstellingen automatisch overeen. Zo krijg je op al deze schermen een optimale en gepersonaliseerde kleurervaring.

 

Samsung ontwikkelde de SeeColors-app in samenwerking met Colorlite®, een Hongaars bedrijf met twintig jaar ervaring in het werken met mensen met kleurenblindheid. Met de SeeColors-app wordt de kennis van Colorlite® voor het eerst gebruikt in Tv’s en smartphones.

 

*Cijfers gebaseerd op Fletcher, R. & Voke, J. (1985) Defective colour vision: fundamentals, diagnosis and management. Adam Hilger, Bristol.

 

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met Samsung Support.
Voor persvragen neem contact op met Isabelle Roels.

Sitemap

Naar boven