4 op 10 Belgen klaar voor ’slimme woning’

op 17-11-2020
Share open/close
URL gekopieerd.

Geconnecteerde apparaten in en rond het huis hebben de wind in de zeilen

 

Technologiepionier Samsung ziet de populariteit van slimme huizen zowel wereldwijd als in België steeds meer toenemen. Zijn platform ‘SmartThings’ groeide de voorbije jaren exponentieel en telt nu wereldwijd 147 miljoen geregistreerde gebruikers, waaronder maar liefst 1 miljoen Belgen. Het ziet ernaar uit dat dit aantal in het ‘nieuwe normaal’ alleen maar zal toenemen, want 4 op de 10 Belgen zijn vast overtuigd van het nut van slimme woningen, blijkt uit eigen onderzoek. Zij menen dat geconnecteerde apparaten hun leven thuis makkelijker maken, kosten besparen en het veiligheidsgevoel verhogen.

 

‘Home smart home’

Wereldwijd worden per seconde 127 nieuwe toestellen verbonden met het internet[1]]en naar verwachting zullen er tegen 2025 zo’n 64 miljard geconnecteerde apparaten zijn[2]. Tegen het einde van dit jaar alleen al zullen 13 miljard slimme toestellen in onze huizen geïnstalleerd zijn[3].

 

Ook Samsung, wereldspeler in consumentenelektronica en geconnecteerde toestellen, ziet een steeds groeiende en versnellende interesse in slimme woningen. De voorbije twee jaar zag het bedrijf het aantal gebruikers van zijn SmartThings-app meer dan vervijfvoudigen. Met de app bedien je niet alleen producten van Samsung, maar óók van meer dan 130 andere partijen, zoals Philips Hue-lampen, thermostaten van Honeywell en Ring-deurbellen. En zo’n open ecosysteem spreekt duidelijk aan. Wereldwijd staat de teller nu op 147 miljoen geregistreerde gebruikers, waaronder 1 miljoen Belgen. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 9 volwassenen in ons land op zijn minst 1 slim toestel bezit. Een cijfer dat onder meer wordt bevestigd door de Digimeter van imec. Sterker nog, daaruit blijkt dat 75% van de Vlaamse gezinnen maar liefst 3 of meer slimme toestellen in huis hebben. De omnipresente smartphone fungeert daarbij meer en meer als een universele afstandsbediening, óók bij de oudere bevolkingsgroepen (65+).

 

Slimme jongens, die Belgen

Onderzoek[4] eerder dit jaar doet vermoeden dat het belang van slimme woningen nog verder zal toenemen. 4 op 10 van de ondervraagde Belgen geeft aan bijzonder positief te staan ten aanzien van het concept en het nut ervan. Zij geloven rotsvast dat slimme apparaten in huis vooral kosten besparen door energie- en waterverbruik te monitoren (41%), alledaagse handelingen in huis vergemakkelijken (34%), en een verhoogd veiligheidsgevoel geven (29%). De top 3 geconnecteerde apparaten van de Belg: smart TV, thermostaat en verlichting. Gevraagd naar welke nieuwe slimme producten hij binnen het jaar denkt aan te schaffen: energie, veiligheid en entertainment.

 

Zoals het geconnecteerde klokje thuis tikt…

Over de hele wereld hebben mensen de voorbije maanden noodgedwongen vaker dan ooit tijd thuis doorgebracht. Voor de meesten van ons zijn onze huizen dé plek geworden om te werken, te sporten, voor amusement en onderwijs te zorgen, en contact te leggen met dierbaren.

 

Consumenten passen zich allemaal op hun eigen manier aan dit ‘nieuwe normaal’ aan, door het gebruik van hun huis opnieuw uit te vinden en uit te zoeken hoe woonruimtes inspirerend en helend kunnen zijn voor het hele gezin.

 

Menno van den Berg, President van Samsung Benelux: “Met name in deze bijzondere tijd, waarin we ons met z’n allen steeds meer aanpassen aan nieuwe en evoluerende levenswijzes, verwachten we dat slimme technologie een bijdrage kan leveren aan ons aanpassingsvermogen. Als pionier in geconnecteerde slimme apparaten, is Samsung een echte partner in en om het huis, met eenvoudige oplossingen die het dagelijks leven van mensen leuker en makkelijker maken.”

 

[1] Bron: McKinsey Global Institute
[2] Bron: Gartner
[3] Bron: Statista
[4] Online onderzoek door DVJ Insights in opdracht van Samsung bij 1.756 Belgen en 1.763 Nederlanders (maart 2020)

Producten > Huishoudelijk

Producten > Mobile

Persinformatie > Persberichten

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met Bru-samsung@ketchum.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven