Cool en groener met #SamsungEcoPackage

op 18-08-2021
Share open/close
URL gekopieerd.

Om Wereldmilieudag te vieren heeft Samsung Mexico de Mexicaanse contentmaker en influencer Morfologico uitgenodigd onderdeel te zijn van de verandering richting een duurzamere wereld door zijn TV-verpakking een tweede leven te geven.

 

Samsungs Eco-Package ontstond uit een wens voor duurzamere verpakkingen. Eerst reduceerden we het gebruik van inkt op oliebasis om iedereen vervolgens met het gestippelde design de mogelijkheid te geven de TV-verpakking een tweede leven te geven thuis.

 

Morfologico’s Neo QLED box bevatte instructies om een kattenhuis te bouwen. Daarop besloot hij een nieuw, zeer innovatief huis te bouwen voor zijn kat Samantha. Het resultaat was adembenemend: eerst met de decoraties buitenshuis en vervolgens met de verlichting binnen. Om het kattenhuis comfortabeler te maken, legde Marfologico een tapijt neer van Samantha’s favoriete deken, hing hij een portret en zelfs een Samsung ‘minischerm’ op om muizenfilmpjes op te kijken.

 

Het meest verbaasd over de luxe en details was ongetwijfeld Samantha, maar ook op sociale media liet Morfo mensen enthousiast achter over zijn creativiteit en werk.

 

 

Als iedere Eco-Package wordt gebruikt als accessoire in huis dan kan dat een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen tot 10.000 ton betekenen, verwacht Samsung. Samsung is begonnen aan een reis waarbij het milieu voorop staat in alle bedrijfsactiviteiten met verschillende duurzame programma’s voor de lange termijn. Daar hoort een milieuvriendelijk verpakkingsontwerp voor de hele 2021 display line-up bij. Maar ook een afstandsbediening op zonnecellen en vermindering van de CO2-uitstoot door gerecyclede materialen te gebruiken.

 

Marfologico laat zien dat er met het Eco-Package van Samsung TV’s een nieuwe, leuke manier is om te recyclen. Tegelijkertijd blijft Samsung ernaar streven om duurzaamheid te verweven in alles wat wij doen. Onze producten zijn doordacht ontworpen om de impact op het milieu gedurende hun hele levenscyclus – van plan tot productie en van gebruik tot recycling – te minimaliseren.

Corporate > Mensen & Cultuur

Producten > TV & Audio

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met sven.adams@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven