Drie belangrijke kenmerken van Neo QLED 8K — grafisch uitgelegd

26-07-2022
Share open/close
URL gekopieerd.

Samsung staat wereldwijd bekend om zijn baanbrekende tv-technologie, waarbij Samsung elk jaar de beeldkwaliteit probeert te verbeteren met de nieuwste Neo QLED 8K en de ultramoderne MICRO LED. Of het nu gaat om achtergrondverlichting en contrastniveaus, of om kalibratie en diepteverbetering, alle functies van Samsung werken samen om een ​​perfecte beeldkwaliteit te garanderen.

 

De Neo QLED 8K-serie van dit jaar heeft functies om de meest realistische beelden tot nu toe te produceren, waardoor de beeldkwaliteit naar een hoger niveau wordt getild. De vernieuwde Neural Quantum Processor 8K, de nieuwe AI-opschalingsfunctie en de nieuwe kalibratie-app zorgen voor een levensechte kijkervaring.

 

Om de technologieën en functies achter de 2022 Neo QLED 8K-serie volledig te begrijpen, geeft Samsung Newsroom je graag een grafische toelichting.

 

14-bits contrasttoewijzing

De 2022 Neo QLED 8K-panelen zijn gebouwd om buitengewone details te bieden in alle soorten scènes. Dit is mogelijk dankzij de nieuwe14-bits contrasttoewijzing, die voortbouwt op de bestaande 12-bits besturing die in 2021 werd aangeboden. Het resultaat is een nieuw 8K-scherm met uitzonderlijke beelden met meer contrast en controle over details. Het contrast en het verschil in detail zijn duidelijk zichtbaar tussen het model van vorig jaar en de Neo QLED 8K van dit jaar. Zelfs met vergelijkbare specificaties, zoals mini-LED’s en dimzones, laat de 2022 Neo QLED 8K ons ingewikkelde scènes en details zien die voorheen niet herkenbaar waren. Zoals je hierboven kunt zien, toont de 14-bits contrasttoewijzing de fijne details op het wateroppervlak zien, evenals de korrelige textuur van de rotsen onder water.

 

Echte diepteverbeteraar

Als je oog op een object is gericht, focus je op de scherpte, helderheid en textuur van het object. Tegelijkertijd blijft de achtergrond behouden. De Neural Quantum Processor 8K van de Samsung Neo QLED 8K werkt op dezelfde manier. Met de nieuwe functie, Real Depth Enhancer, wordt het contrast en de definitie van het object verhoogd. Hierdoor ontstaat er meer gevoel van diepte en springen de objecten eruit.

 

Zoals je in dit voorbeeld ziet, leidt de Real Depth Enhancer je ogen op natuurlijke wijze naar het object voor je. Zo wordt diepte gecreëerd en valt de neushoorn op van de achtergrond.

 

Slimme kalibratie

Met een nieuw jaar aan verbeteringen van de beeldkwaliteit, komt er ook een nieuwe manier van controle naar Samsung Neo QLED 8K. Je kunt nude weergave kalibreren en optimaliseren vanuit de menubalk of via de Smart Calibration-app op je smartphone[1]. Met de basismodus biedt de app gekalibreerde beelden in 30 seconden, terwijl de professionele modus grondige beeldkalibratie en optimalisatie binnen 5 tot 8 minuten biedt. Beide modi optimaliseren het beeld je eenvoudig in één stap. Zoals je hier kunt zien, is de verbetering van de professionele modus zeer duidelijk. Met de nieuwe Neo QLED 8K-serie profiteer je van premium hardware en AI-opschalingstechnologie.

 

[1] Vereist een model uit de Galaxy S-, Note-, Z Flip- of Z Fold-serie die na januari 2019 zijn uitgebracht, of een iPhone die Face ID ondersteunt. Ondersteunde modellen kunnen per situatie verschillen. Raadpleeg de producthandleiding op samsung.com/be/support voor meer informatie.

Producten > TV & Audio

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met h.wilmet@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven