HR drijvende kracht achter elk bedrijf in 2020

op 21-02-2017
Share open/close
URL gekopieerd.

Rapport The Future Laboratory en Samsung voorspelt personeelsontwikkelingen tot 2020

HR drijvende kracht achter elk bedrijf in 2020

 

Dinsdag 21 februari 2017 — Human Resources (HR) zal in 2020 een nieuwe, doorslaggevende rol spelen in bedrijven. Dat voorspelt een rapport van The Future Laboratory en Samsung dat vandaag is gepubliceerd. Het rapport gaat over de invloed die technologische en maatschappelijke veranderingen op de werkomgeving hebben. In deze Open Economy is een toenemend aantal freelancers actief. De opkomst van talentvolle, flexibele freelancers biedt kansen voor organisaties die dit omarmen en tegelijkertijd hun ogen niet sluiten voor de valkuilen.

 

“De verwachting is dat automatisering de komende jaren steeds belangrijker wordt, tegelijkertijd nemen human skills en de erkenning daarvan in waarde toe,” zegt Menno van den Berg, Vice President Mobile bij Samsung Benelux. “Opkomende technologie en kunstmatige intelligentie zullen repetitieve handelingen overnemen en er zullen nieuwe creatieve banen ontstaan. Beroepen waar verbeelding vereist is, worden bij zowel werkgevers als werknemers populair. Zo wordt HR de doorslaggevende factor bij het inspelen op bedrijfsveranderingen.”

 

HR wordt bepalend voor de herkenning van menselijke vaardigheden. De focus komt meer te liggen op beoordeling en creatief denken. Of zoals Anthony Bruce, hoofdconsultant human capital bij PWC, zegt: “Het gebruik van data om belangrijke uitdagingen en mogelijkheden aan te pakken is geen IT-issue, maar een zaak van human leadership en de juiste analyses.”

 

In de Open Economy wordt de rol van talentvolle freelancers steeds belangrijker. Deze personeelsgroep verwacht te kunnen werken op hun eigen mobiele apparaten, waardoor het cruciaal wordt voor bedrijven dit te faciliteren. Daarbij is beveiliging vanzelfsprekend erg belangrijk. Met embedded encryptie kun je zorgen dat de mobiele veiligheid voor iedereen binnen het bedrijf is verzekerd. Samsung KNOX verzorgt dit.

 

Aangezien het personeelsbestand verandert, zullen er ook andere eisen worden gesteld aan het HR-team. Het gaat om een goed begrip van wat het bedrijf nodig heeft, zonder daarbij de onafhankelijke instelling van nieuw en jong personeel uit het oog te verliezen. Traditionele managementstructuren en -strategieën zijn weinig meer waard als je te maken hebt met een generatie die niet langer wil werken in een hiërarchische organisatie. De focus verschuift van processen en structuren naar een meer zakelijke en economische benadering, waarbij het essentieel is dat freelancers zo efficiënt mogelijk kunnen bijdragen.

 

Wie goed op deze verschuiving in de benadering van recruitment inspeelt, kan in de Open Economy het verschil maken tussen winnen en verliezen. In 20201 is 40% van het arbeidspotentieel zelfstandig2 en vertegenwoordigt de freelancemarkt een waarde van $ 10 miljard. Begrip van het samenspel tussen mensen en digitale werelden is dan niet langer iets extra’s, maar een core skill die de hele organisatie definieert. Op die manier spelen HR-professionals een sleutelrol bij het uitvoeren van bedrijfsstrategieën.

 

Klik hier om het hele rapport te downloaden.

 

1. PwC. My Life, Connected report, 2016
2. Intuit 2020 Report: Twenty trends that will shape the next decade

Corporate > MVO

Corporate > Overig

Corporate > Technologie

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met a.wils@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven