In-Traffic Reply standaard op Samsung-smartphones geïnstalleerd

op 04-08-2017
Share open/close
URL gekopieerd.

App vergroot verkeersveiligheid door automatische reactie op inkomende berichten en oproepen te versturen

In-Traffic Reply standaard op Samsung-smartphones geïnstalleerd

 

Vrijdag 4 augustus 2017 — Samsung blijft inzetten op In-Traffic Reply. De app, die twee maanden geleden gelanceerd werd, wordt vanaf vandaag voorgeïnstalleerd op de smartphones van Samsung, waaronder de Galaxy S8 en Galaxy S8+. Gebruikers van die smartphone ontvangen deze week een notificatie met de vraag of zij de app willen installeren. Ook andere toestellen, zoals de Galaxy S7, S7 edge, de A-serie en J-serie zullen in de toekomst standaard met de app uitgerust zijn.

 

“Iedereen weet dat het gevaarlijk is om je smartphone in het verkeer te gebruiken, en toch doen veel mensen dat weleens niet-handsfree,” zegt Serge Vandriessche, directeur Mobile bij Samsung België. “Men voelt sociale druk om oproepen en berichten direct te beantwoorden. Tegelijk beseft iedereen dat het beter is je smartphone even met rust te laten als je achter het stuur zit. Omdat wij de veiligheid van weggebruikers hoog in het vaandel dragen, hebben wij ervoor gezorgd dat de In-Traffic Reply app voorgeïnstalleerd is op onze smartphones, te beginnen met de Galaxy S8 en S8+.”

 

In-Traffic Reply standaard op Samsung-smartphones geïnstalleerd

 

Samsung ontwikkelde de In-Traffic Reply app met het doel de verkeersveiligheid te vergroten. In-Traffic Reply reageert automatisch op inkomende berichten en oproepen wanneer de gebruiker zich in het verkeer begeeft. Die kan daarbij kiezen voor een standaardreactie – ‘ik zit in het verkeer, dus ik kan op dit moment niet antwoorden’ -, een grappige reactie met animatie of een zelf ingesteld bericht. Ook zet de app alle notificaties tijdelijk stil. De notificaties stromen terug binnen van zodra de weggebruiker niet meer achter het stuur zit. Zo worden ze niet in de verleiding gebracht om zelf de smartphone te pakken tijdens het rijden, iets wat een vijfde van de Belgen toch geneigd is te doen, zo bleek uit eerder onderzoek. De app is al gratis beschikbaar in de Google Play Store.

Corporate > MVO

Corporate > Overig

Persinformatie > Persberichten

Corporate > Technologie

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met a.wils@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven