Komende drie jaar essentieel voor digitale bedrijfsbeveiliging

op 21-02-2017
Share open/close
URL gekopieerd.

In 2020 naar verwachting 7,3 miljard apparaten verbonden met internet

Komende drie jaar essentieel voor digitale bedrijfsbeveiliging

 

Dinsdag 21 februari 2017 — Een rapport van The Future Laboratory en Samsung legt de enorme uitdagingen bloot waarmee bedrijven de komende jaren te maken krijgen. Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan de snelheid waarmee bedrijven zich beveiligen. Het rapport zegt dat het nu of nooit is. Willen bedrijven bijblijven, dan moeten ze zorgen voor veilige ‘smart offices’, want naar verwachting zijn er in 20201 7,3 miljard apparaten verbonden met internet. Samsung omschrijft de toekomst als een ‘Open Economy’. Die komt met kansen, maar er liggen ook gevaren op de loer.

 

“Het rapport onderzoekt de impact die maatschappelijke en technologische veranderingen hebben op de toekomst van werken,” zegt Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Benelux. “Bedrijven moeten de realiteit onder ogen zien als ze veilig verbonden willen zijn in een snel veranderende digitale wereld. Er blijkt een concreet gevaar te zijn waarin de technologie te veel voorloopt op de werkelijkheid. De snelheid waarin de technologie zich ontwikkelt, is zo hoog dat veel organisaties moeite hebben hun gedrag aan te passen aan de nieuwe eisen. Het is hoog tijd dat bedrijven dat gaan inzien.”

 

Bedrijven hebben drie jaar de tijd om hun digitale veiligheid op orde te krijgen, anders lopen ze het risico de slag te missen, aldus het rapport. De veranderingen en innovaties in het digitale landschap gaan snel en leiden tot een personeelbestand met andere behoeften en wensen. Het personeel van de (nabije) toekomst wil altijd, overal en op ieder apparaat kunnen werken. De realiteit is dat veel organisaties nog steeds flink achterlopen met de implementatie van beveiligingstechnologieën die de overgang naar een opener manier van samenwerken vereenvoudigen.

 

De Open Economy wordt gekenmerkt door een grote rol voor freelancers, terwijl innovaties van start-ups hun vaste plek vinden en er een nieuw soort samenwerking ontstaat tussen voormalige concurrenten. Een van de grootse uitdagingen voor bedrijven tegemoet te komen aan de behoefte van nieuw talent door de implementatie van nieuwe beveiligingstechnologiën die hen vooruit helpen. Vaak beschreven als ‘millennials’ komen op de belangrijke posities in organisaties. Deze groep is gewend te werken met consumer-driven technologieën en dat willen zij óók in hun werk.

 

Het herontwikkelen van conventionele kantoren wordt een uitdaging voor veel organisaties. Essentieel is een beveiligingsplatform dat elk apparaat en applicatie veilig ondersteunt. Alleen dan kan een bedrijf de grenzen echt openen voor nieuwe medewerkers en partners, en tegelijkertijd zorgen voor een nieuwe bron van innovatie die direct in de organisatie verankerd raakt.

 
 

Predictive intelligence is groeimarkt

“We staan aan het begin van een tijd waarin bedrijven te maken krijgen met digitaal Darwinisme. IoT, AI en lerende machines zorgen voor een ontwikkeling die sneller gaat dan we ooit eerder hebben meegemaakt,” zegt Brian Solis, oprichter van de digital consultants Altimeter Group.

 

Zowel lerende machines als AI zijn technieken met enorme mogelijkheden. Maar ze brengen ook risico’s met zich mee die nog niet volledig zijn gekwantificeerd, zo blijkt uit het onderzoek dat de basis vormde van het rapport over de Open Economy. Dat maakt investeringen in veilige platforms dat de grenzen opent naar nieuwe technologieën extra belangrijk.

 

Vooral ‘predictive intelligence’ is een groeimarkt die de komende drie jaar flinke invloed zal hebben op bedrijven. Alleen als organisaties hun beveiliging op orde hebben, kunnen ze optimale voordelen halen uit de nieuwe situatie zonder daarbij gevaar te lopen. Daarbij is het zaak passende beveiligingsplatforms te bouwen die het volledige ecosysteem van producten omvatten en hen tegelijk in staat stelt zich vol vertrouwen open te stellen voor de nieuwe kansen. Samsung KNOX is op dit vlak het meest krachtige beveiligingsplatform.

 

Klik hier om het hele rapport te downloaden.

 

1. Gartner Inc, Internet of Things (IoT) Study 2015

Corporate > MVO

Corporate > Overig

Persinformatie > Persberichten

Corporate > Technologie

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met a.wils@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven