MWC 2021: Samsung presenteert nieuwe Watch-ervaring met sneak peek van One UI Watch

op 28-06-2021
Share open/close
URL gekopieerd.

De nieuwe Galaxy Watch wordt het eerste device met One UI Watch en het nieuwe platform dat Samsung samen met Google creëerde

Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona introduceerde Samsung vandaag zijn One UI Watch. Hiermee zullen de Galaxy Watch en smartphone nog intensiever verbonden worden. Samsung bevestigde dat One UI Watch voor de Galaxy Watch beschikbaar wordt op het nieuwe platform dat het samen met Google creëerde. Dit zorgt voor betere prestaties, naadloze ervaring tussen de Watch en Android-smartphones en toegang tot nóg meer applicaties. De aankomende Galaxy Watch wordt de eerste met het nieuwe platform én One UI Watch, dat later deze zomer zijn debuut maakt op het Unpacked-evenement.

 

“Om de volle potentie van onze nieuwe wearables te benutten, werken we samen met andere grote partijen die zijn meegegroeid in ons open ecosysteem,” zegt Davy Moons, Marketing Manager Mobile van Samsung België. “Zo verrijken we de smartwatch-experience verder. Je geniet van optimaal gebruiksgemak met de combinatie van onze nieuwe wearables en het Galaxy-ecosysteem.”

 

One UI Watch verzorgt samen met het nieuwe platform een volledig nieuwe Galaxy Watch-ervaring. Zodra je compatibele apps op je smartphone installeert, worden ze snel en soepel gedownload op je smartwatch. Als je je klok-app met tijden in verschillende wereldsteden bijvoorbeeld op je smartphone zet, zie je die ook direct terug op je horloge. En als je oproepen en berichten op je horloge blokkeert, gebeurt dat ook op je smartphone.

 

Het uniforme platform biedt nieuwe functies en integraties met populaire apps die je rechtstreeks van Google Play op je Galaxy Watch downloadt. Sport- en fitnessliefhebbers gaan bijvoorbeeld voor Adidas Running, GOLFBUDDY Smart Caddie, Strava en Swim.com. Iemand die op zoek is naar meer balans installeert apps als Calm of Sleep Cycle en muziekfanaten genieten met volle teugen op Spotify en YouTube Music. Reislustige types trekken virtueel de wereld over op Google Maps. Dankzij de enorme verscheidenheid aan partners is er op het platform voor ieder wat wils.

 

“Samsung en Google werken al lang samen met aanzienlijke verbeteringen voor mensen die gebruikmaken van onze diensten,” zegt Sameer Samat, Vice President of Product Management, Android and Wear van Google. “Dat is zeker ook het geval op dit nieuwe platform. Het wordt voor het eerst uitgerold op Samsungs nieuwe Galaxy Watch. Dat wordt een ongekende ervaring door de langere accuduur, snellere prestaties en breed scala aan apps.”

 

Daarnaast komt Samsung met een verbeterde designtool waarmee je eenvoudiger dan ooit een nieuwe wijzerplaat creëert. Android-ontwikkelaars kunnen later dit jaar ook hun creativiteit de vrije loop laten en nieuwe ontwerpen uitbrengen die worden toegevoegd aan de groeiende collectie wijzerplaten. In een handomdraai pas je je smartwatch zo aan, zodat die precies samenvalt met je stemming, activiteit en persoonlijkheid.

 

De nieuwe Galaxy Watch wordt het eerste apparaat ooit met One UI Watch en het nieuwe, uniforme platform, dat later deze zomer op Samsungs Unpacked-evenement wordt aangekondigd.

 

Kijk voor meer informatie op Samsung Mobile Press en Samsung.com.

Producten > Mobile

Persinformatie > Persberichten

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met a.wils@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven