Persinformatie > Persberichten

Producten > TV & Audio

Samsungs QLED TV: de volgende innovatie in TV

op 04-01-2017
DELEN

Innovatieve Quantum Dot technologie maakt van QLED TV ‘s werelds eerste TV met 100 procent kleurvolume

Samsungs QLED TV: de volgende innovatie in TV

 

Woensdag 4 januari 2017 — Samsung kondigt zijn QLED TV’s aan. De nieuwe Q9, Q8 en Q7 QLED TV’s hebben een kleurvolume van 100 procent. Deze wereldprimeur zorgt voor een ongekende kijkervaring. Geen enkel merk slaagde er tot nu toe in TV’s te maken waarin helderheid en kleuren zo optimaal samengaan.

 

“Met de lancering van de QLED TV is de wereld van visuele displays dit jaar veranderd”, zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Benelux. “Dankzij Quantum Dot technologie leveren Samsungs QLED TV’s de meest levensechte beelden ooit. Zo toont deze nieuwe visuele innovatie van Samsung de toekomst van tv-kijken.”

 
 

Samsungs beste beeldkwaliteit ooit

Beeldkwaliteit is voor tv-kijkers van over de hele wereld het allerbelangrijkste, zeker omdat de gemiddelde tv steeds groter wordt. Met de nieuwe QLED TV’s speelt Samsung naadloos in op die behoefte.

 

Samsungs QLED TV’s bieden sterk verbeterde kleuren. Ze geven DCI-P3 kleurenruimte feilloos weer en reproduceren een kleurvolume van 100 procent, een prestatie die niet eerder is vertoond. Op alle niveaus van helderheid worden álle kleuren weergegeven. Zelfs de meest subtiele verschillen zijn zichtbaar bij extreme helderheid.

 

Kleurvolume gaat over kleurweergave bij verschillende niveaus van helderheid. Afhankelijk van de helderheid van de displayverlichting zie je een blad bijvoorbeeld als geelgroen of als turquoise. De Samsung QLED TV geeft het volledige spectrum weer en toont zelfs de meest subtiele kleurverschillen. Dergelijke detaillering is vrijwel onmogelijk op traditionele 2D-modellen.

 

Deze doorbraak is mogelijk doordat Samsung gebruikmaakt van Quantum Dot materialen. Hierdoor tonen Samsungs QLED TV’s diepere zwarttinten en rijkere detaillering, ongeacht de lichtomstandigheden in een bepaalde scène. Ook maakt het niet uit of je tv-kijkt in een helder verlichte of donkere kamer. Zonder dat het ten koste gaat van feilloze kleurweergave kan de Samsung QLED TV pieken in helderheid van maar liefst 1.500 tot 2.000 nit aan. De Quantum Dot technologie zorgt ervoor dat we niet langer hoeven in te leveren aan helderheid om eersteklas kleuren te krijgen. Ook de kijkhoek heeft geen invloed

 

Samsungs QLED TV: de volgende innovatie in TV

 
 

Samsung QLED TV – technisch perfect, praktisch onverslaanbaar

“Ook lost Samsung met de QLED TV problemen op die iedere tv-kijker bekend voorkomen”, vervolgt Tonnie van Schijndel. “Bij onze line-up voor 2017 ligt de focus waar die moet liggen, namelijk op de beeldkwaliteit. Door diverse extra’s bij de QLED TV is een keur aan snoeren en lelijke wandsteunen voltooid verleden tijd.”

 

Alle versies van de QLED TV hebben een doorzichtige ‘Invisible Connection’ kabel, waarmee je alle toestellen in de buurt aansluit op de tv. Alle snoeren zijn zo keurig weggewerkt. Bovendien monteer je de tv met de ‘No-gap wall-mount’ snel en eenvoudig aan de muur. Een andere optie is om de tv op een standaard te plaatsen, zodat deze een op zichzelf staand designobject wordt. Je kunt kiezen uit de ‘Studio Stand’, zodat je tv lijkt op een schilderij op een ezel, of de glanzende ‘Gravity Stand’, waardoor het geheel overeenkomsten vertoond met een eigentijds beeldhouwwerk.

 
 

Samsungs slimme tv’s

Ook in 2017 verbetert en vergroot Samsung zijn aanbod aan Smart TV’s. Zo kun je van entertainment genieten waar en wanneer je maar wilt. Met de Samsung Smart Remote kun je bijvoorbeeld de aangesloten randapparatuur op de tv bedienen met één en hetzelfde apparaat.

 

Dit jaar is de ‘Smart Hub’ interface uitgebreid naar smartphones via de ‘Smart View’ app. Deze is vernieuwd en verbeterd en biedt een uitgebreid overzicht van alle beschikbare content op het home screen van de app. Zo selecteer en start je je favoriete live tv-programma’s en video-on-demand via je smartphone. Ook ontvang je updates over je favoriete content op je mobiel, bijvoorbeeld over uitzendtijden en beschikbaarheid.

 

Voorafgaand aan CES kondigde Samsung twee nieuwe Smart TV apps aan. De ‘Sports tile’ toont informatie over je favoriete sportteam, zoals afgelopen en aankomende wedstrijden. Op de ‘Music tile’ krijg je, naast tal van andere features, een melding als een lievelingsnummer van je live wordt gespeeld in een tv-programma.

 

Bezoekers van CES 2017 kunnen al deze innovaties, plus nog veel meer, op de beurs bekijken als de deuren in Las Vegas op 5 januari open gaan. Blijf op de hoogte van alle Samsung-aankondigingen tijdens CES via http://www.samsung.com/be/perspagina/#. Nóg meer updates zoals verslagen vanaf de beurs en video-interviews met Samsung specialisten vind je op http://www.samsung.com/be/CES2017.

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met Samsung Support.
Voor persvragen neem contact op met Isabelle Roels.

Sitemap

Naar boven