‘Open Economy’ biedt kansen én stelt nieuwe eisen

op 21-02-2017
Share open/close
URL gekopieerd.

Bedrijven hebben drie jaar nodig om zich aan te passen

‘Open Economy’ biedt kansen én stelt nieuwe eisen

 

Dinsdag 21 februari 2017 — Bedrijven hebben geen keuze: om klaar te zijn voor de volgende golf in de digitale revolutie moeten ze investeren in digitale beveiliging. Dat blijkt uit een rapport van The Future Company en Samsung. Volgens het rapport wordt 2020 een keerpunt: organisaties die zich dan nog niet hebben aangepast, zullen moeite hebben om overeind te blijven in wat Samsung de ‘Open Economy’ noemt. Digitale veiligheid wordt cruciaal en daarnaast is een meer ‘open’ instelling vereist. Wie ruimte inbouwt voor samenwerking, met concurrenten, innovators als talentvolle freelancers, zal de vruchten plukken van de nieuwe kansen die de Open Economy biedt.

 

“De samenwerking met freelancers neemt een steeds grotere plaats in,” zegt Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Benelux. “Het vinden van manieren om freelancers op te nemen in organisaties is een belangrijke uitdaging. De verwachting is dat binnen drie jaar meer dan 7,3 miljard apparaten die verbonden zijn met internet1. Een snel digitaliserend en veranderend personeelsbestand zal grote invloed hebben op de bedrijfsvoering. Onafhankelijke medewerkers bepalen mede waar en hoe bedrijven opereren.”

 

Door mobiele technologie zijn bedrijven de afgelopen tien jaar opener geworden. Ze beseffen dat samenwerking voordelen kent ten opzichte van een meer ‘gesloten’ businessmodel. Die tendens zal zich intensiveren, zo voorspelt het rapport. Binnen drie jaar opereren organisaties in een wereld die nog minder restricties kent. Mensen, data en ideeën zijn meer ‘out in the open’. Het is zaak dit in de huidige businessmodellen te integreren en tegelijk de digitale veiligheid te verzekeren.

 

Europese bedrijven lopen voorop. Zij passen zich het snelst aan de eisen die de volgende stap in de digitale revolutie stelt aan. Volgens onderzoek van The Future Laboratory gaan bedrijven in de komende drie tot tien jaar steeds meer gebruik maken van een flexibel personeelsbestand. In tal van industrieën zal de innovatie uit nieuwe hoeken komen, bijvoorbeeld door het embedden van start-ups in het hart van organisaties.

 

Om te kunnen floreren in deze nieuwe economische realiteit moeten bedrijven beveiligingsplatforms vertrouwen die hen de mogelijkheid geven om informatie vrij en veilig te delen. Organisaties die zijn ingericht op de toekomst maken gebruik van AI en machine learning technology. Geavanceerde machine intelligence geeft dat soort bedrijven de voorsprong om nauwkeurig te kunnen plannen en zo hun businessmodellen doorlopend te optimaliseren.

 

“Het vertrouwen op zekerheden in het verleden is niet bevorderlijk voor het ontwikkelen van de creativiteit die je als bedrijf nodig hebt om mee te draaien in de wereld van morgen,” zegt Marcos Eguillor, oprichter van BinaryKnowledge en specialist in digitale innovatie. “Bedrijven moeten zich richten op technologieën die hen in staat stellen snel en flexibel genoeg te zijn om hun volgende kansen te pakken. Ook moeten zij begrijpen wanneer het tijd is afscheid te nemen van oude succesnummers. Cyber-security platforms zijn de sleutel tot het ontgrendelen van de toekomst in de Open Economy. Daarbij is het essentieel dat die platforms bedrijven in staat stellen om tegelijkertijd technologisch open en veilig te zijn.”

 

Samsung KNOX is zo’n platform. Momenteel is het de meest krachtige verdediging tegen mobiele veiligheidsbedreigingen op het werk. Het is met Samsung KNOX mogelijk werk en privé op een volledig veilige manier gescheiden te houden op hetzelfde mobiele apparaat. Daarbij is het belangrijk dat de gebruiker zijn persoonlijke vrijheid behoudt.

 

Klik hier om het hele rapport te downloaden.

 

1. Gartner Inc, Internet of Things (IoT) Study 2015

Corporate > MVO

Corporate > Overig

Persinformatie > Persberichten

Corporate > Technologie

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met a.wils@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven