Persinformatie > Persberichten

Corporate > Technologie

Samsung Connect verbindt àlle toestellen in je huis

op 16-11-2017
DELEN

http://bit.ly/2B2Cdu5

Na de smartphone is de koelkast één van de meest geopende toestellen thuis.

 

Donderdag 16 november 2017 —  Dankzij Samsung is het slimme huis eindelijk voor iedereen bereikbaar. Van 18 tot 26 november kunnen de bezoekers van Cocoon, de grootste woon- en interieurbeurs van België, het smart home van Samsung ervaren. Zij zullen voor het eerst kennismaken met de geconnecteerde levensstijl die de applicatie Samsung Connect vandaag reeds biedt. Daarmee worden o.a. de koelkast, de televisie, de geluidsinstallatie, de oven, de verlichting en de thermostaat met de smartphone verbonden dankzij de open applicatie Samsung Connect.

 

Het uitgangspunt is een nieuwe levensstijl te creëren waarbij het leven van alledag gemakkelijker wordt gemaakt dankzij slimme toestellen, maximale connectiviteit en een eenvoudige, gecentraliseerde bediening.

 

Omdat Samsung, met zijn brede gamma van toestellen en technologieën, het dagelijks leven van zijn klanten op verschillende domeinen vooruit helpt, is het verbinden van al die oplossingen een logische volgende stap. Samsung kiest daarbij uitdrukkelijk om zijn systeem ook open te stellen voor andere merken.

 

 

De koelkast als centrale hub voor het gezin

 

De hoofdrol op Cocoon is weggelegd voor de Samsung FamilyHub, de innovatieve geconnecteerde koelkast. Samsung heeft dit alledaagse huishoudtoestel opnieuw uitgevonden. “De keuken is zonder twijfel de frequentst bezochte plaats in je woning. Daarbij is de koelkast, na de smartphone, allicht ook het meest ‘geopende’ toestel. Het is dus logisch om beiden digitaal te verbinden om het leefcomfort van onze klanten nog te verbeteren”, aldus Thierry Bossaert, Country Director Consumer Electronics Division bij Samsung.

 

Wie een vooruitstrevende Samsung FamilyHub in huis heeft, kan zelfs de inhoud van de koelkast checken tijdens het inkopen doen in de supermarkt. De koelkast stuurt daarvoor een simpele foto van zijn binnenkant naar de smartphone.

 

Het 21,5-inch grote scherm van de Samsung FamilyHub fungeert als de centrale commandopost in de slimme woning. Recepten opzoeken, tv-koks bekijken, social media checken, het kan allemaal. Maar je kan er vooral de andere toestellen in het netwerk mee aansturen. Zo kan je de Samsung AddWash wasmachine timen of de Samsung POWERBot robotstofzuiger activeren. Of je stuurt er de toestellen mee aan die dankzij het open systeem Samsung Connect mee geïntegreerd zijn in het thuisnetwerk.

 

Het succes van de Samsung FamilyHub in onze buurlanden toont aan dat consumenten de voordelen van de slimme koelkast weten te waarderen. In ons land zal het toestel verkocht worden vanaf april.

 

 

Samsung Connect

 

Het nieuwe ecosysteem draait via de Samsung Connect applicatie die afgelopen zomer tijdens IFA2017 werd voorgesteld. In het Samsung Smart Home kunnen gebruikers met de Samsung Connect-app de status van alle mogelijke toestellen in hun huis controleren.

 

De integratie van Bixby, de nieuwe virtuele assistent van Samsung, versterkt het gebruikscomfort: voortaan volstaan eenvoudige stemcommando’s voor de controle van de toestellen binnen het netwerk. Bovendien is Bixby op cloudtechnologie gebaseerd waardoor het platform compatibel is met elk apparaat of besturingssysteem. Zo kunnen bijvoorbeeld de Nest-thermostaat of LED-verlichting van Philips in het Samsung Smart Home worden geïntegreerd.

 

Hoewel dit alles futuristisch mag klinken, is het vandaag reeds op de markt. “Samsung Smart Home is nu al een realiteit dankzij de eindeloze inspanningen van Samsung om een slim systeem en de functionaliteiten van Internet of Things in alle huishoudelijke apparaten te integreren”, verduidelijkt Thierry Bossaert. “Sterker nog: alle toestellen die Samsung vanaf nu zal uitbrengen, zullen geconnecteerd zijn. Omdat ons besturingsplatform open is, zal het niet lang duren alvorens iedere Belg van het comfort van onze slimme huizen kan genieten!”

 

Voor meer informatie over Cocoon: www.cocoon.be

Samsung Smart Home kan worden bezocht op Stand 6-422

 

 

http://bit.ly/2B2Cdu5

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met Samsung Support.
Voor persvragen neem contact op met Aron Wils.

Sitemap

Naar boven