Samsung Electronics breidt “papiervrij” systeem uit naar 11.000 dienstencentra over de hele wereld

op 08-06-2022
Share open/close
URL gekopieerd.

Meer dan 11.000 dienstencentra in 180 landen staan aan de start van een ambitieus project: klanten een milieubewust alternatief voor papieren documenten aanbieden via een nieuw, wereldwijd geïntegreerd systeem.

Samsung heeft vandaag zijn geïntegreerde, wereldwijde systeem voor de klantenservice aangekondigd. Deze lancering maakt deel uit van Samsungs voortdurende inzet om duurzame methodes te ontwikkelen. Met dit systeem wil Samsung de communicatie naar klanten geleidelijk omzetten van papieren documenten – zoals onderhoudsrapporten en betaalbewijzen – naar elektronische documentatie per bericht of e-mail.

 

Om de transformatie naar papiervrije documentatie over de hele wereld te vereenvoudigen heeft Samsung zijn wereldwijde dienstensysteem, het Global Service Partner Network (GSPN), geüpgraded. Hierdoor ontvangen klanten elektronische informatie over de diensten die aan hen verleend worden via een interface die ondersteund wordt door verschillende digitale communicatiediensten van over de hele wereld. Door deze verandering krijgen klanten van Samsung direct toegang tot al hun informatie en dragen ze tegelijkertijd bij aan een milieuvriendelijk, papiervrij initiatief.

 

De meer dan 11.000 dienstencentra in 180 landen over de hele wereld zullen als eerste van dit systeem gebruik maken. Samsung wil dit project later uitbreiden door ook alle werkdocumenten van de kantoren van de dienstencentra te vervangen door elektronische documenten. Zo wordt een maximale impact gegarandeerd.

 

Samsung verwacht door deze campagne per jaar ongeveer 6 miljoen liter water[1] te besparen. Bovendien worden de koolstofemissies verminderd met bijna 526 ton[2], wat overeenkomt met de hoeveelheid koolstof die door 61.000 pijnbomen van zo’n 30 jaar oud geabsorbeerd wordt.[3]

 

[1] De berekening is gebaseerd op de hoeveelheid water die nodig is om een vel A4-papier te produceren volgens de Korea Environmental Product Declaration [Milieuverklaring voor producten van Korea].
[2] De berekening is gebaseerd op de koolstofemissies afkomstig van de productie van een vel A4-papier volgens de Korea Environmental Product Declaration [Milieuverklaring voor producten van Korea].
[3] Een 30-jaar oude pijnboom kan ongeveer 8,6 kg koolstofdioxide (CO2) per jaar absorberen (Koreaans instituut van bosonderzoek, juli 2019).

Corporate > Mensen & Cultuur

Persinformatie > Persberichten

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met Bru-samsung@ketchum.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven