Samsung en Amazon Prime Video introduceren als eerste content in HDR10+

op 18-12-2017
Share open/close
URL gekopieerd.

Prime Video is de eerste streamingdienst die de standaard HDR10+ implementeert, nu beschikbaar op alle Samsung 2017 UHD-tv’s

 

Samsung Electronics Co., Ltd. en Amazon Prime Video maakten vandaag bekend dat de volledige HDR-bibliotheek van Prime Video nu beschikbaar is in HDR10+, een nieuwe open standaard die gebruik maakt van dynamische metadata om een verbeterd contrast en scherpere kleuren te produceren op een hele reeks televisies. De catalogus van Prime Video in HDR10+ bevat honderden uren content zoals Prime Originals’ The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick and The Man in the High Castle plus honderden licentietitels. Prime Video is de eerste streamingprovider die content in HDR10+ ter beschikking stelt van zijn gebruikers. HDR10+ is beschikbaar op het volledige aanbod UHD-tv’s van Samsung uit 2017, inclusief de premium QLED-modellen.

 

“We zijn blij dat we content in HDR10+ aan onze klanten kunnen aanbieden,” aldus Sang Yoon Kim, vicepresident van Smart TV Business Development bij Samsung Electronics America. “Met de lancering kunnen klanten en de sector via een streamingdienst kennismaken met HDR10+.”

 

De technologie HDR10+ op Prime Video gebruikt dynamische metadata waarmee High Dynamic Range (HDR) televisies de helderheid scène per scène of zelfs frame per frame kunnen aanpassen. Door op elke scène geïndividualiseerde tone-mapping toe te passen, levert HDR10+ een ongelofelijke kijkervaring voor Samsung-schermen van de volgende generatie. De beeldkwaliteit biedt een verbeterde visuele ervaring met meer gedetailleerde expressies, heldere schaduwgebieden en levensechte kleuren die trouw blijven aan wat de maker oorspronkelijk voor ogen had. Via het gebruik van de precieze tone-mapping op basis van ‘Bezier’, levert Amazon de optimale kijkervaring op een hele reeks tv-modellen.

 

“We willen leden van Prime Video de best mogelijke kijkervaring bieden, en we zijn blij dat onze leden over de hele wereld onze content in HDR10+ kunnen ontdekken,” aldus Greg Hart, vicepresident van Prime Video. “De kijkervaring van HDR10+ in combinatie met de bekroonde content van Prime Video leiden de consumenten van deze apparaten een nieuw tijdperk binnen.”

 

De lancering van HDR10+ op Prime Video samen met het logo van HDR10+ en het certificatiepartnerschap dat eerder dit jaar is gesloten door Samsung, 20th Century Fox en Panasonic bewijzen de adoptie en groei van HDR10+, samen met een toenemende verbintenis om een premium HDR-ervaring te bieden.

 

###

 

Over Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, medische apparatuur, netwerksystemen, halfgeleiders en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op https://news.samsung.com/be/ en onze blog www.samsung.com/be/discover/.

 

Over Prime Video

Amazon Prime Video is een premium on-demand streamingservice die klanten de ruimste keuze biedt op het gebied van wat en hoe ze kijken. Prime Video biedt duizenden films en tv-series, waaronder populaire licentiecontent plus veelgeprezen en bekroonde Prime Originals en Amazon Original Movies van Amazon Studios zoals The Tick, de meest bekeken Prime Video-serie wereldwijd, The Grand Tour van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, en bekroonde series als The Man in the High CastleMozart in the Jungle en meer beschikbaar voor onbeperkte streaming als onderdeel van een Amazon Prime-lidmaatschap. Prime Video is nu ook beschikbaar voor klanten in meer dan 200 landen en streken rond de wereld op www.primevideo.com.

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met sven.adams@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven