Samsung en UGent organiseren Digital Employment Day

op 20-10-2017
Share open/close
URL gekopieerd.

Studenten Communicatiewetenschappen debatteren over digitale innovatie

Vrijdag 20 oktober 2017 — Op maandag 23 oktober organiseren Samsung en UGent Digital Employment Day. Centraal staat het thema van digitale innovatie als één van de belangrijkste trends die de arbeidsmarkt grondig hertekent en dus ook een impact heeft op ons onderwijssysteem. Naast Mr. Sangwoo Kim, president Corporate Affairs bij Samsung Electronics Europe, zal ook minister van Digitale Agenda Alexander De Croo zijn visie toelichten met een speech en tijdens een panelgesprek.

 

De maatschappij bevindt zich in een wereldwijde digitale revolutie. De eerste generatie die opgroeide in deze digitale wereld wordt stilaan volwassen en lonkt naar de arbeidsmarkt. Spijtig genoeg faalt ons onderwijssysteem nog al te dikwijls en leidt het jongeren op zonder dat ze over de nodige vaardigheden beschikken om in deze digitale wereld open te bloeien. Hoewel 90% van alle jobs tegen 2020 digitale talenten zullen vereisen, tonen cijfers* aan dat slechts een derde van de studenten binnen de EU als digitaal vaardig kunnen worden beschouwd.

 

Dat verklaart meteen waarom vele werkgevers ondanks een hoge werkloosheidsgraad, toch onvoldoende juist opgeleide mensen kan vinden. Er bestaat dus een duidelijke lacune tussen het onderwijs en de opportuniteiten die de industrie biedt voor een technologisch gedreven jobs.

 

Vanuit de intentie om de privésector maximaal te betrekken is UGent daarom een samenwerking met Samsung Electronics aangegaan. Zo ontstond het initiatief van Digital Employment Day die kadert binnen de Media Innovatie-week van de Faculteit Communicatiewetenschappen aan de UGent.

 

Met investeringen in opleiding en training helpt Samsung daarbij de kloof in vaardigheden te dichten en zo het potentieel van jongeren alle kansen te bieden. Door op innovatie en connectiviteit in te zetten, wil Samsung nieuwe mogelijkheden scheppen en de wijze waarop mensen werken, verkennen, delen, creëren en transformeren.

 

Wereldwijd investeert Samsung Electronics 1% van zijn geconsolideerde winst in projecten die als doel hebben om de samenleving vooruitgang te laten maken. Het is daarom belangrijk om jongeren ondersteunen en hen de digitale vaardigheden aan te leren die nodig zijn om op de arbeidsmarkt van morgen hun kansen te grijpen. Samsung richt zich op het onderwijs, bijscholing en de ondersteuning van start-ups.

 

‘De doelstelling van Samsung is om via Digital Employment Day de jongeren te inspireren en te sensibiliseren over de nood aan deze nieuwe vaardigheden en de vele opportuniteiten die ze zullen krijgen binnen de gedigitaliseerde maatschappij’, aldus Michiel Dijkman, Head Corporate Affairs bij Samsung Benelux.

Corporate > MVO

Corporate > Overig

Persinformatie > Persberichten

Corporate > Technologie

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met a.wils@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven