Persinformatie > Persberichten

Corporate > Technologie

Samsung geeft de toekomst van zelfrijdende auto’s mee vorm op CES 2018

op 11-01-2018
DELEN

Samsung en HARMAN kondigen op CES 2018 diverse oplossingen aan voor geconnecteerde voertuigen en autonoom rijden. Zo geeft het nieuwe digitale cockpitplatform auto-interieurs een slimme make-over, en ontwikkelt Samsung telecomoplossingen voor de eerste 5G-verbindingen in de auto. Ook lanceert Samsung DRVLINE™, een open, modulair en schaalbaar platform voor zelfrijdende auto’s. Autofabrikanten en andere partners kunnen zo hun meest geavanceerde technologie integreren in nieuwe voertuigen en ze blijven opschalen tot niveau 5 (het hoogste niveau) voor autonoom rijden bereikt is. Zo bouwt iedereen mee aan de auto van de toekomst.

 

Autonoom rijden zal een enorme impact hebben,” zegt Menno van den Berg, President van Samsung Benelux. “Niet alleen de manier waarop we ons verplaatsen zal veranderen, ook onze straten en de bredere samenleving zullen er anders uitzien. Tegelijkertijd worden onze wegen veiliger. Hier zien we een uitstekende opportuniteit om onze visie –met technologie het leven veraangenamen – te verwezenlijken. Door intensieve samenwerking met verschillende industrieën halen we het optimale uit deze revolutionaire ontwikkeling. Met de lancering van ons open platform DRVLINE™ nodigen we andere partijen uit actief mee te denken. Zo geven we samen vorm aan de auto van de toekomst.

 

Een jaar geleden nam Samsung HARMAN over en ontwikkelden de twee bedrijven de Strategic Business Unit voor automotive. Ook werd het Samsung Automotive Innovation Fund opgericht, waarvan DRVLINE™ het eerste resultaat is. Het open platform zorgt ervoor dat software door verschillende partijen kan worden aangepast, uitgebreid en verbeterd. Door deze flexibele benadering is het platform automatisch toekomstbestendig, wat essentieel is in de snel veranderende auto-industrie.

 

DRVLINE™ is ontwikkeld om autonoom autorijden niveau 3 op te schalen naar de niveaus 4 en 5. Daarbij ligt de focus op engineering, computing, sensortechnologie, algoritmes en AI, gecombineerd met cloud- en connectiviteitsoplossingen. Hoewel Level 5, 100% zelfrijdende auto’s, nog niet in zicht is, zal het eerste door HARMAN en Samsung ontwikkelde Advanced Driver Assisted Systemproduct (ADAS) wel in de loop van 2018 beschikbaar zijn. Dit bestaat uit een frontaal camerasysteem met rijbaanwaarschuwingen, adaptive cruise control, waarschuwingen voor frontale botsingen, een automatische noodrem en voetgangersdetectie. Het systeem is zo gemaakt dat het voldoet aan de New Car Assessment Program (NCAP) standaarden.

 

Ook werken HARMAN en Samsung aan de ontwikkeling van een Digital Cockpit, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor IoT. De reiservaring kan worden gepersonaliseerd voor zowel de chauffeur als de passagier, met diensten zoals virtuele personal assistants, profielen en augmented reality. Android OS is geïntegreerd op vier displays: een primeur in de industrie.

 

Verder ontwikkelen HARMAN en Samsung modulaire benaderingen voor geavanceerde connectiviteit. Voor niveau 5 zelfrijdende auto’s is 5G immers essentieel. De bedrijven werken daarom aan een antenne voor veilige, snelle en betrouwbare dataoverdracht. Omdat 5G honderd keer sneller is dan de huidige 4G-standaard worden cloud-based applicaties in rijdende auto’s mogelijk. HARMAN heeft al aangekondigd

DELEN

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met Samsung Support.
Voor persvragen neem contact op met Isabelle Roels.

Sitemap

Naar boven