Samsung introduceert energie-efficiënte line-up wasmachines met AI voor elke levensstijl

op 26-08-2020
Share open/close
URL gekopieerd.

Minder energieverbruik, betere prestaties

 

Samsung lanceert een nieuwe line-up van wasmachines en koelkasten. Het paradepaardje onder de wasmachines is de van AI voorziene WW9800T. Zo krijg je dezelfde krachtige wasbeurt met minder inspanning gedaan in minder tijd en met minder energieverbruik. Ook is de WW9800T uitgerust met Samsung’s EcoBubble™ en QuickDrive™. De RB7300 koelkast levert een grotere opslagruimte, terwijl het apparaat zelf de standaardafmetingen houdt. Bovendien blijft je voedsel door slimme technieken langer vers.

 

Ons doel is om huishoudelijke apparatuur te ontwikkelen die het mensen mogelijk maakt hun levensstijl precies zo vorm te geven als zij dat willen. Onze nieuwe wasmachines en koelkasten leveren maximale prestaties zonder dat dit ten koste gaat van gebruiksgemak,” zegt Maxime Parein, Head Product Marketing Huishoudelijke Apparaten bij Samsung België. “We willen de mensen ook toegang geven tot producten die hun dagelijks leven op een milieuvriendelijke manier verrijken en vereenvoudigen.”

 

Tijd en energie besparen met AI-wasmachines

De revolutionaire QuickDrive™-technologie van Samsung zorgt dat de WW9800T tot 50% sneller klaar is met de was, terwijl het energieverbruik met 20%[1] afneemt. De onafhankelijk van elkaar bewegende trommel en achterplaat maakt je kleding grondiger schoon in minder tijd. Tegelijkertijd blinkt de motor van de machine uit met een stillere en betere prestatie.

 

De WW9800T is ook voorzien van Samsungs EcoBubble™-technologie. Hierdoor werkt je wasmiddel extra goed. Ecobubble tovert het om in zachte bubbels en zo dringt je wasmiddel sneller door in je kleding, zelfs als je wast in koud water. Bij wasbeurten op lagere temperatuur bespaar je vanzelfsprekend energie, terwijl je ook de stoffen en kleuren van je kleding beschermt.

 

 

AI (artificiële intelligentie) zet de betrouwbare prestatie van de WW9800T nog eens extra kracht bij. Nadat de machine je gewoontes en voorkeuren heeft leren kennen, geeft de WW9800T op het display suggesties voor wasbeurten. Er is geen enkele Samsung-wasmachine die zo’n gepersonaliseerde ervaring biedt. Bovendien is de gebruikersinterface erg eenvoudig, je hoeft dan ook nooit door verschillende typen wasbeurten te scrollen om bij de juiste uit te komen. Verder bepalen sensoren het gewicht en de vuilgraad van de was om vervolgens de optimale hoeveelheid water en wasmiddel toe te voegen.

 

Ook de laatste fase in het wasproces, drogen, is een voorbeeld van het gebruiksgemak van de WW9800T. Met de functie Auto Cycle Link koppel je compatibele wasmachines en drogers direct aan elkaar en zo heb je automatisch de perfecte droogcyclus voor iedere lading was.

 

Alle apparaten in Samsung’s nieuwe wasmachine line-up zijn compatibel met SmartThings. Zo heb je vanaf je smartphone de volledige controle over je was.

 

De nieuwe line-up Samsung wasmachines en drogers is vanaf mid-oktober in België verkrijgbaar, de wasmachines hebben een verkoopadviesprijs tussen €499 en €1.249.

 

Langdurige versheid in maximale opslagruimte 

Met SpaceMax™ ontwikkelde Samsung een technologie om het interieur van de nieuwe BMF-koelkast groter te maken zonder dat het apparaat daadwerkelijk meer ruimte inneemt. Het geheim is dat de binnenwanden aanzienlijk dunner zijn door een extreem efficiënte isolatie. Gevolg is een interne capaciteit van 385L, wat 18 liter groter is dan het voorgaande model, terwijl de nieuwe koelkast de standaard 600mm kastdiepte inneemt. De nieuwe Samsung koelkast is daarnaast ontworpen om de versheid van voedsel twee keer zo lang[2] te kunnen waarborgen. De revolutionaire Optimal Fresh+ box fungeert als aanpasbare lade: je hebt de keuze om de lade, ofwel in twee zones met verschillende temperaturen op te delen, ofwel als één lade te gebruiken. De linkerkant is koeler, dus die is het meest geschikt voor het bewaren van vlees en vis, terwijl de rechterkant ideaal is voor fruit en groentes.

 

 

Ongeacht je persoonlijke voorkeuren ben je er hoe dan ook van verzekerd dat al het voedsel in de koelkast goed is gekoeld, op welke plek het ook ligt. Voor maximale versheid van je voedselproducten is de koelkast voorzien van All Around Cooling en Metal Cooling.

 

De roestvrijstalen afwerking en de slanke deur van de koelkast vertegenwoordigen het simpele en toch verfijnde design van Samsungs huishoudelijke apparatuur. De minimalistische benadering komt ook aan de achterzijde terug, waar de bekabeling is weggewerkt achter een metalen veiligheidsplaat.

 

De geavanceerde compressor van de nieuwe BMF-koelkast past automatisch de snelheid aan op de vereiste koeling en heeft daarbij de keuze uit zeven niveaus. Hij gebruikt minder energie, maakt minder geluid en reduceert zelfs slijtage, wat resulteert in een duurzame en langdurige prestatie van de koelkast.

 

De nieuwe line-up koelkasten is beschikbaar vanaf mid-oktober en heeft een verkoopadviesprijs tussen €699 en €1.049.

 

Life Unstoppable

Op 2 september organiseert Samsung het online event ‘Life Unstoppable’. Zowel de RB7300 koelkast als de nieuwe wasmachines maken hiervan deel uit.

 

[1] Getest op WW8000T in vergelijking met Samsung WW6500K. Tijdwinst 50% en energiebesparing 20% bij katoenprogramma (40℃, halfgevuld) met washing performance binnen ±5%. Gebaseerd op Intertek data.
[2] Gebaseerd op interne testen. Geldt op stand MAX. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van hoe vers het voedsel is, de manier van gebruik en enkele andere variabelen.

Producten > Huishoudelijk

Persinformatie > Persberichten

Download

  • Image-WW9800TDV8000T_Lifestyle-2.jpg

  • Image-WW9800TDV8000T_Lifestyle-1.jpg

  • Image-RB7300_Lifestyle-2.jpg

  • Image-RB7300_Lifestyle-1.jpg

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met Bru-samsung@ketchum.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven