Samsung introduceert Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic

11-08-2021
Share open/close
URL gekopieerd.

Nieuwe smartwatches blinken uit met talloze health features en sublieme gebruikservaring

 

Samsung kondigt de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic aan. De nieuwe smartwatches bieden je de beste tools om je gezondheid te monitoren door het gebruik van het nieuwe Wear OS™ Powered by Samsung en de One UI Watch gebruikersinterface. Het platform Wear OS™ Powered by Samsung is samen met Google™ ontwikkeld, terwijl de One UI Watch Samsungs meest intuïtieve gebruikersinterface tot nu toe is.

 

“We zien dat steeds meer mensen wearables gebruiken om aan hun gezondheid te werken. Dat heeft geleid tot een enorme groei van de Galaxy Watch-serie,” zegt Davy Moons, Marketing Manager Mobile bij Samsung België. “Omdat we weten dat iedereen op zijn eigen manier aan zijn gezondheid werkt, hebben we de smartwatches voorzien van veel verschillende functies. Van het bijhouden van je activiteiten tot het meten van je slaap.”

 

Samsungs meest uitgebreide reeks gezondheidsfuncties

In slechts 15 seconden brengt de sensor in de smartwatch liefst 2.400 parameters in kaart die je een snel en helder inzicht geven in je algehele gezondheid. De Galaxy Watch4-serie is uitgerust met Samsungs baanbrekende BioActive Sensor. De 3-in-1-sensor meet je bloeddruk[1] [2], hartslag[3] [4] en het zuurstofpercentage in je bloed[5], maar is tegelijkertijd compact en uiterst nauwkeurig. Via de nieuwe Body Composition-tool breng je eenvoudig je lichaamssamenstelling[6] in kaart. Van spiermassa en rustmetabolisme tot lichaamswater en vetpercentage.

 

De Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic beschikken beiden over een uitgebreid functiepakket om je dagelijkse activiteiten eenvoudig bij te houden. En dat motiveert om het beste uit jezelf te blijven halen. Met vrienden en familie doe je bijvoorbeeld mee aan Group Challenges. Ook kun je thuis een fitnessprogramma afspelen door je Galaxy Watch4 aan te sluiten op je geschikte Samsung Smart TV, waarna calorieën- en hartslagmetingen op het scherm verschijnen[7].

 

Ook houd je je slaappatroon via de smartwatch met meer detail bij dan voorheen[8]. De gekoppelde smartphone herkent het geluid van je snurken[9], terwijl de smartwatch ook je bloedzuurstofniveau meet tijdens je slaap[10]Galaxy Watch4 je aanwijzingen over hoe je beter uitrust.

 

Ultieme mobiele ervaring dankzij One UI Watch en Wear OS Powered by Samsung

Eenvoud, gemak en efficiëntie zijn kenmerkend voor de Galaxy smartwatches. Dat wordt nu extra versterkt door de splinternieuwe One UI Watch gebruikersinterface en Wear OS Powered by Samsung. Met One UI Watch verschijnen compatibele apps automatisch op je smartwatch zodra je die op je smartphone[11] hebt gedownload. Ook je belangrijkste instellingen worden onmiddellijk gesynchroniseerd. Auto Switch[12] zorgt ervoor dat je met je oordopjes direct schakelt tussen je telefoon en horloge. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om je smartwatch te bedienen: via Bixby voice[13], de roterende bezel of met handbewegingen. Beweeg je pols bijvoorbeeld tweemaal op en neer om een telefoontje aan te nemen of draai je pols tweemaal als het even niet uitkomt. Snel en moeiteloos.

 

De Galaxy Watch4 is de eerste generatie smartwatches met Wear OS Powered by Samsung, een platform dat Samsung samen met Google bouwde. Direct vanaf je pols heb je zo toegang tot een uitgebreid ecosysteem van populaire Google apps[14] als Maps tot geliefde Galaxy-services[15] als SmartThings en Bixby. Ook biedt het nieuwe platform ondersteuning voor apps[16] als adidas Running, Calm, Strava en Spotify beschikbaar via Google Play. Doordat het ingebouwde kompas is verbeterd en ook samenwerkt met Google Maps, is het stukken eenvoudiger je weg te vinden in een gebied dat je niet zo goed kent.

 

Krachtige prestaties direct vanaf je pols

Upgrades als een verbeterde processor, intuïtievere displays en een groter geheugen tillen de Galaxy Watch-ervaring naar een hoger niveau. De Galaxy Watch4 is de eerste Galaxy Watch met een 5nm processor en dat betekent 20% snellere CPU, 50% meer RAM en een 10 keer zo snelle GPU als de vorige generatie. Scrollen en multitasken gaat daardoor snel en vloeiend. Verder is de schermresolutie verhoogd tot 450 x 450 pixels[17] voor scherpe en glasheldere beelden. En met 16 GB aan geheugen heb je meer dan voldoende ruimte om je favoriete apps, muziek en foto’s te downloaden en op te slaan. Tot slot staat beveiligingsplatform Samsung Knox garant voor optimale veiligheid.

 

Dankzij Samsungs leiderschap op het gebied van eSIM-technologie kun je je telefoon met een gerust hart thuislaten[18]. Je weet immers dat je smartwatch automatisch synchroniseert en alle taken overneemt. Ook over de accuduur hoef je je geen zorgen te maken. Met de razendsnelle processor, hogere schermresolutie, een groter geheugen en heel veel extra gezondheidsfuncties, kan je met een opgeladen Galaxy Watch4 wel 40 uur[19] vooruit. Heb je even snel energie nodig, dan volstaat een oplaadsessie van 30 minuten voor 10 uur accuduur.

 

Prijzen en beschikbaarheid[20]

De Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic zijn vanaf 11 augustus te bestellen en op 27 augustus start de verkoop. Beide horloges hebben een slank design met een dunnere behuizing dan de voorgangers. Met diverse bandjes[21] en gepersonaliseerde wijzerplaten maak je het horloge helemaal af zoals jij het wilt hebben.

 

De Galaxy Watch4, die een modern en minimalistische design heeft, komt beschikbaar in 40mm voor een adviesverkoopprijs van € 269,- en 44 mm voor een adviesverkoopprijs van € 299,-. De 40mm komt beschikbaar in Black, Silver en Pink Gold, terwijl de 44 mm in Black, Silver en Sophisticated Green verschijnt.

 

De Galaxy Watch4 Classic is een premium smartwatch met een roterende bezel. De maten zijn 42 mm voor een adviesverkoopprijs van € 369,- en 46 mm voor een adviesverkoopprijs van € 399,-. Dit model komt beschikbaar in de kleuren Black en Silver.

 

Bezoek voor meer informatie over de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic https://www.samsung.com/be/watches/.

 

Galaxy Watch4 & Galaxy Watch4 Classic Product Specifications[22] [23]

 

  Galaxy Watch4 Galaxy Watch4 Classic
Color – 44mm: Black, Green, Silver

– 40mm: Black, Pink Gold, Silver

– 46mm: Black, Silver

– 42mm: Black, Silver

Dimensions[24]
& Weight[25]
Aluminium case

– 44mm: 44.4 x 43.3 x 9.8 mm, 30.3g

– 40mm: 40.4 x 39.3 x 9.8 mm, 25.9g

Stainless steel case

– 46mm: 45.5 x 45.5 x 11.0 mm, 52g

– 42mm: 41.5 x 41.5 x 11.2 mm, 46.5g

Display – 44mm: 1.4″ (34.6mm) 450×450 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass with DX+

– 40mm: 1.2″ (30.4mm) 396×396 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass with DX+

– 46mm: 1.4″ (34.6mm) 450×450 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass with DX

– 42mm: 1.2″ (30.4mm) 396×396 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass with DX

Processor Exynos W920 Dual Core 1.18GHz (5nm Processor)
Memory 1.5GB RAM + 16GB internal storage
Battery 44mm/46mm: 361mAh, 40m/42mm: 247mAh (typical)

WPC-based wireless charging

OS Wear OS Powered by Samsung[26]
UI One UI Watch 3
Sensors Samsung BioActive Sensor (Optical Heart Rate + Electrical Heart + Bioelectrical Impedance Analysis), Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor
Connectivity LTE[27], Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo
Durability 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Compatibility Android 6.0 or higher and with more than 1.5GB of RAM[28]

 

[1] De functie om bloeddruk te meten is niet in alle markten beschikbaar. Om de bloeddrukapp zo nauwkeurig mogelijk te houden, kun je hem het beste iedere vier weken kalibreren met een traditionele bloeddrukmeter. De bloeddrukapp kan hoge bloeddruk of andere aandoeningen niet diagnosticeren. Ook geeft het geen uitsluitsel over aanwijzingen van een hartaanval. Deze app kan alleen worden gebruikt om metingen te doen bij mensen van 22 jaar en ouder. Het is niet bedoeld als vervanging van traditionele diagnosemethoden of een behandeling door een gekwalificeerde zorgmedewerker.
[2] Vereist een Samsung Galaxy smartphone met Android 7 of later en de Samsung Health Monitor app die alleen beschikbaar is in de Samsung Galaxy app store. Door beperkingen bij het verkrijgen van goedkeuring/registratie als medisch hulpmiddel werkt de Samsung Health Monitor app alleen op watches en smartphones die zijn gekocht in de landen waar de service op dit moment beschikbaar is.
[3] De ECG-functie is niet in alle markten beschikbaar. Je hebt een Samsung Galaxy Smartphone met Android 7 (of nieuwer) nodig en de app Samsung Health Monitor is alleen beschikbaar in de Samsung Galaxy app store. De ECG-app is niet bedoeld als vervanging van traditionele diagnosemethoden of behandelingen. De ECG-app is niet bedoeld voor mensen met hartritmestoornissen anders dan voorkamerfibrillatie of voor mensen jonger dan 22 jaar oud. Onderneem geen actie op basis van de uitslag op het apparaat zonder een gekwalificeerde zorgmedewerker te raadplegen.
[4] Vereist een Samsung Galaxy smartphone met Android 7 of later en de Samsung Health Monitor app die alleen beschikbaar is in de Samsung Galaxy app store. Door beperkingen bij het verkrijgen van goedkeuring/registratie als medisch hulpmiddel werkt de Samsung Health Monitor app alleen op watches en smartphones die zijn gekocht in de landen waar de service op dit moment beschikbaar is.
[5] De zuurstofsaturatiefunctie is niet bedoeld voor diagnostisering van een ziekte of andere conditie of voor pijnbestrijding, genezing, behandeling of preventie van ziekte.
[6] Alleen bedoeld voor welzijns- en fitnessdoelen in het algemeen. Niet bedoeld voor detectie, diagnose of behandeling van medische condities of ziektes. De metingen zijn puur bedoeld voor persoonlijk gebruik. Bezoek een medisch professional voor advies. De zuurstofsaturatiefunctie is niet bedoeld voor diagnostisering van een ziekte of andere conditie of voor pijnbestrijding, genezing, behandeling of preventie van ziekte. Meet je lichaamssamenstelling niet als je een pacemaker of andere geïmplanteerde medische hulpmiddelen hebt. Meet je lichaamssamenstelling ook niet als je zwanger bent. De metingen kunnen onnauwkeurig zijn als je jonger dan 20 jaar bent. Beschikbaarheid van deze functie kan variëren per land.
[7] Op dit moment beschikbaar in Canada, Zuid-Korea, VK en VS. Deze functie is beschikbaar op de Samsung Smart TV AU7000 (2021) en hoger.
[8] Alleen bedoeld voor welzijns- en fitnessdoelen in het algemeen. Niet bedoeld voor detectie, diagnose en behandeling van welke medische conditie of aandoening dan ook. De metingen zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Bezoek een medische professional voor advies. Vereist de Samsung Health app versie 6.18 op geschiedenis te bekijken.
[9] Om snurken te meten, draag je je watch tijdens het slapen en je legt je telefoon op een stabiele ondergrond vlakbij je hoofd, zoals een nachtkastje. Zorgt dat de onderkant van de telefoon jouw kant op wijst.
[10] De bloedzuurstof (SpO2) functie is niet bedoeld voor de diagnose van ziektes of andere aandoeningen, of bij pijnverlichting en de genezing, behandeling of preventie van ziektes. Alleen bedoeld voor algemene gezondheid en fitness. De beschikbaarheid van deze functie kan per markt verschillen.
[11] Beperkt tot met de Watch geschikte apps die zijn gedownload via de Google Play Store. Beschikbaar nadat je je Watch hebt verbonden met een smartphone. De laatste versie van Google Play Store is vereist op het verbonden apparaat.
[12] Deze functie is beschikbaar op Galaxy Buds+ en latere modellen in combinatie met Galaxy smartphones met One UI 3.1.1 of hoger.
[13] Beschikbaarheid kan per land, provider en toestel variëren.
[14] De beschikbaarheid van apps kan bij de lancering verschillen. Beschikbaarheid varieert per land, provider of toestel. Mogelijk zitten aan apps abonnementskosten verbonden.
[15] Beschikbaarheid kan per land, provider en toestel variëren.
[16] De beschikbaarheid van apps kan bij de lancering verschillen. Beschikbaarheid varieert per land, provider of toestel. Mogelijk zitten aan apps abonnementskosten verbonden.
[17] Op basis van 44mm Galaxy Watch4 en 46mm Galaxy Watch4 Classic; zal verschillen per model en afmeting.
[18] 4G-connectiviteit alleen beschikbaar in de 4G-modellen. Beschikbaarheid verschilt per markt. Voor standalone spraakoproepen en standalone tekstberichten op de 4G-versie is koppeling met smartphone met Android 6.0 (of nieuwer) vereist. Werkt alleen als je je wearable hebt gekoppeld aan een smartphone met abonnement. Het kan zijn dat je provider standalone spraakoproepen niet ondersteunt, of ondersteuning kan beperkt zijn tot bepaalde gebieden. Check bij je provider voor details. Standalone functionaliteit is beperkt als de verbonden telefoon is niet aanstaat of verbonden is met een draadloos netwerk.
[19] Werkelijk accuduur kan variëren en is ook afhankelijk van het gebruik, zoals instellingen en Bluetooth-signaalsterkte.
[20] Beschikbaarheid kan variëren per markt of provider.
[21] Een aantal horlogebandjes wordt apart verkocht.
[22] Alle functies, mogelijkheden, specificaties en andere productinformatie in dit document, waaronder voordelen, design, prijs, onderdelen, prestaties en beschikbaarheid van het product zijn zonder melding onderhevig aan veranderingen.
[23] Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar op niet-Samsung apparaten. Geschikte apparaten variëren mogelijk per markt, provider of merk.
[24] Gemeten zonder gezondheidssensoren.
[25] Gemeten zonder band.
[26] Wear OS Powered by Samsung werkt met smartphones die de laatste versie van Android draaien (exclusief Go edition smartphones en smartphones zonder de Google Play Store). De ondersteunde functies kunnen per platform en land verschillen.
[27] 4G-connectiviteit alleen beschikbaar op 4G-modellen.
[28] Activatie van het apparaat is alleen beschikbaar na het verbinden met een smartphone met ondersteuning voor Google Mobile Services.

Producten > Mobile

Persinformatie > Persberichten

Download

  • F_02_04FreshFamily_04_galaxywatch4_family_black_black_pinkgold_silver_H.jpg

  • F_02_03FreshProduct_06_galaxywatch4_handson_black_H.jpg

  • F_02_03FreshProduct_03_galaxywatch4_pinkgold_H.jpg

  • F_03_01_lifestyle_galaxywatch4_silver_galaxyzflip3_5g_lavender_H.jpg

  • F_03_04_lifestyle_galaxywatch4_black_galaxybuds2_white_H.jpg

  • W_02_05WiseProduct_02_galaxywatch4classic_silver_H.jpg

  • W_02_06WiseFamily_01_galaxywatch4classic_family_black_silver_H.jpg

  • W_03_01_lifestyle_galaxywatch4classic_silver_H.jpg

  • W_03_05_lifestyle_galaxywatch4classic_black_H.jpg

  • Watches.jpg

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met h.wilmet@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven

Uw cookies beheren

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Beheer uw instellingen voor onze cookies hieronder.

Noodzakelijke cookies (essentieel)

Deze cookies zijn essentieel omdat ze u in staat stellen op de website te surfen. Deze categorie kan niet worden uitgeschakeld.

Cookie Domein Doel
AWSALBCORS news.samsung.com AWS Application Load Balancer Cookie. Load Balancing Cookie: om de sessie in kaart te brengen. Zelfde waarde als AWSALB.
AWSALB news.samsung.com Application AWS Load Balancer ontvangt een vraag van een client, stuurt deze naar een doel, genereert een cookie (AWSALB) die informatie over dat doel opslaat, versleutelt de cookie, en slaat deze op in het antwoord aan de client.
PHPSESSID news.samsung.com De PHPSESSID cookie maakt deel uit van PHP en stelt websites in staat om seriële staatgegevens op te slaan. Deze cookie wordt op de Actionwebsite gebruikt om een gebruikerssessie op te zetten en staatgegevens over te maken via een tijdelijke cookie die meestal een sessiecookie wordt genoemd. Deze PHPSESSID cookie heeft geen specifieke looptijd en verdwijnt zodra de sessie wordt gesloten.
COOKIECONSENT news.samsung.com Wordt gebruikt om de cookie-instemmingsstatus van de gebruiker op te slaan.

Analytische of prestatiecookies (optioneel)

Deze cookies verzamelen informatie over hoe u onze website gebruikt, zoals welke pagina's u het vaakst bezoekt. Alle informatie die deze cookies verzamelen, wordt gebruikt om de werking van de website te verbeteren.

Cookie Domein Doel Looptijd
_ga .samsung.com Wordt gebruikt om sitebezoekers te onderscheiden. Het registreert een unieke identificatie om statistische gegevens te verzamelen over hoe een bezoeker de website gebruikt. 1 jaar
_ga_4NP4ZVXGJS .samsung.com Wordt gebruikt om de sessiestatus te behouden. 1 jaar