Producten > Huishoudelijk

Persinformatie > Persberichten

Samsung lanceert met Dual Cook Flex™ een oven met maximale flexibiliteit voor ieders smaak

op 03-05-2018
DELEN

 

Op de internationale keukenbeurs EuroCucina in Milaan heeft Samsung zijn innovatieve Dual Cook Flex™ oven onthuld. De Dual Cook Flex™ is te scheiden in twee afzonderlijke kookgedeeltes, waardoor je meerdere gerechten tegelijkertijd kunt klaarmaken. Uiteraard is het apparaat met een inhoud van 75 liter ook als één oven te gebruiken. Daarnaast heeft de Dual Cook Flex™ een Flexible Door, waarmee je gemakkelijk controleert hoe het met het ene gerecht gaat, zonder de bereiding van het andere te verstoren. Daarmee bespaar je bovendien energie. Het topmodel van de Dual Cook Flex™ is geschikt voor IoT, zodat je hem waar je ook bent, kunt aansturen met je smartphone. Je verwamt de oven bijvoorbeeld alvast voor als je nog onderweg bent naar huis.

 

De Dual Cook Flex™ geeft talloze mogelijkheden om maaltijden op een efficiënte manier te bereiden,” zegt Bart Bekaert, productmanager inbouwapparatuur van Samsung België. “Uit onderzoek blijkt dat mensen graag op een eenvoudige manier meerdere gerechten tegelijkertijd willen klaarmaken. Onze nieuwe oven speelt met zijn verschillende kookzones perfect in op die behoefte.”

 

Bij de Dual Cook Flex™ draait het om het perfect bereiden van gerechten in combinatie met optimale kookflexibiliteit. Wil je bijvoorbeeld een hoofdmaaltijd in het bovenstedeel bereiden en tegelijkertijd koekjes bakken met de kinderen? Geen probleem. Geuren komen nooit van de ene zone in de andere terecht, waardoor de smaken van beide gerechten optimaal blijven. Ook kun je ervoor kiezen slecht een deel van de oven te gebruiken , bijvoorbeeld omdat je doordeweeks kleinere maaltijden bereidt. Zo bespaar je tijd en energie, want de gehalveerde oven is eerder op temperatuur en het gerecht dus sneller klaar.

 

In de afzonderlijke ovenzones werk je met verschillende bereidingswijzen, temperaturen en tijdinstellingen. De zones zijn verdeeld door een uitneembare scheidingswand, wat betekent dat het met behulp van de Flexible Door mogelijk is om de bovenste zone te openen zonder de bereiding in de onderste zone te verstoren. Het topmodel heeft bovendien als eerste toegang tot het IoT, waarbij de functie Auto Cook veertig voorgeprogrammeerde bereidingswijzen biedt. Andere slimme mogelijkheden van de Dual Cook Flex™ zijn:

 

  • Cooking Guide: bereidingssuggesties op basis van ingrediënten en soort voedsel dat je invoert.
  • My Recipe houdt je kookgeschiedenis en -aantekeningen bij. Ook kun je foto’s tijdens het koken nemen en ze bewaren als ‘naslagwerk’.
  • Scrapbook: maakt het makkelijk om recepten van internet te bewaren.
  • HomeCare Wizard: houdt de oven in optimale conditie. Zodra er problemen dreigen, stelt de wizard vast wat er is en zorgt voor snelle troubleshooting.

 

In België verschijnen vier varianten van de Dual Cook Flex™ met verkoopadviesprijzen vanaf € 699,-. De verschillende Dual Cook Flex™ ovens zijn vanaf medio mei verkrijgbaar.

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met Samsung Support.
Voor persvragen neem contact op met Isabelle Roels.

Sitemap

Naar boven