Producten > IT

Persinformatie > Persberichten

Samsung lanceert ’s werelds eerste HDR QLED gaming monitoren

op 14-06-2017
DELEN

Ultra-wide CHG90 49-inch monitor, ’s werelds grootste gaming monitor tot nog toe, dompelt je onder in een meeslepende game-ervaring

Samsung lanceert ’s werelds eerste HDR QLED gaming monitoren

 

Woensdag 14 juni 2017 — Samsung kondigt de lancering aan van twee nieuwe curved gaming monitoren, de CHG90 en de CHG70. Met de laatste spitstechnologie onder de motorkap wil Samsung de weg plaveien voor de game-ervaring van de toekomst. De krachtige High Dynamic Range (HDR) zorgt voor een realistisch, gedetailleerd en kleurrijk beeld. In combinatie met ’s werelds grootste ultra-wide CHG90 49-inch monitor en Quantum Dot-technologie speel je games zoals ontwikkelaars ze voor ogen hebben.

 

“Als gamer wil je volledig ondergedompeld worden in de wereld van je favoriete games,” zegt Mildo Meijer, Marketing Manager IT bij Samsung Benelux. “Op onze nieuwe gaming monitoren komen beelden buitengewoon goed tot hun recht. De QLED gaming monitoren geven content precies weer zoals ontwikkelaars ze in gedachten hadden. Zo beleef je de ultieme gaming-ervaring, of je nu af en toe met vrienden speelt of een fanatieke wedstrijdgamer bent. We kijken er naar uit deze technologieën steeds verder te ontwikkelen, zodat we blijven voldoen aan de behoeften van gamers, ontwikkelaars en partners.”

 
 

Levendig en gedetailleerd gamen

De monitoren leveren een uitzonderlijk breed kleurbereik. De QLED Quantum Dot-technologie geeft zo’n 125% van het sRGB-kleurenspectrum en 95% van de Digital Cinema Initiatives standaard (DCI-P3) weer. Zo ben je als gamer steeds verzekerd van de meest levendige en accurate kleuren, ook als je zit te gamen in helder verlichte ruimtes.

 

Met een beeldverhouding van 32:9 en 3840 x 1080 dubbele HD-resolutie (DFHD) op een 49-inch scherm, bepaalt de Samsung CHG90 de nieuwe visuele norm voor gaming monitoren. De CHG90 is Samsungs breedste monitor tot nog toe – breder zelfs dan de gangbare standaardbeeldformaten. Zo vergroot de monitor letterlijk het speelveld. Het scherm heeft een 1,800R curve en kijkhoek van 178 graden, zodat je vanuit alle hoeken een goed zicht hebt op de actie. Met de pijlsnelle refresh rate (144Hz), een responstijd (MPRT) van slechts 1ms en vierkanaals scantechnologie heb je daarenboven geen last meer van bewegingsvervaging. Het maakt de CHG90 perfect voor first-person shooting, racen, vluchtsimulaties en andere actiegames.

 
 

Next-level gaming

Samsungs tweede nieuwe model, de CHG70, is beschikbaar in beeldformaten van 27 en 31,5 inch. Ook hier worden HDR- en Quantum Dot-technologieën met een 144Hz refresh rate gecombineerd om de games optimaal tot hun recht te laten komen. Door de extreme helderheid (600 nit) en het gedetailleerde beeld (2560 x 1440 WQHD resolutie) worden de kleinste visuele details zichtbaar, ook in extreem lichte of donkere omgevingen.

 

De CHG90 en CHG70 zijn Samsungs eerste gaming monitoren die de nieuwe AMD’s Radeon FreeSync™ 2-technologie integreren. Daarmee zijn gameplay verstorende beeldvertragingen verleden tijd. Radeon FreeSync™ 2 staat bovendien garant voor een soepel beeldverloop en ondersteunt een breed kleurengamma. Zo zie je HDR-content twee keer zo helder, en in dubbel zo veel kleuren als in de sRGB-standaard. Hierdoor kun je genieten van HDR-gaming zonder dat je de software- of monitorinstellingen hoeft aan te passen.

 

“Wij zijn ongelooflijk trots op hoe ver onze Radeon FreeSync™-technologie de voorbije twee jaar gevorderd is, met tot op heden ruim 150 monitoren die de technologie ondersteunen,” zegt Scott Herkelman, Corporate Vice President en General Manager Gaming bij Radeon Technologies Group, AMD. “Het spreekt voor zich dat we opgetogen zijn dat Samsung nu uitpakt met hun eerste FreeSync™ 2-compatibele monitoren: must-haves op de lijst van iedere gamer.”

 
 

Uitbreiding strategische samenwerkingen

Door strategische samenwerkingen, met EA studio DICE en Ghost Games, waarborgen de monitoren steeds de beste HDR-beeldkwaliteit. Met de lancering van de CHG90 en CHG70 gaming monitoren bereidt Samsung de gaming-industrie zo voor op een brede aanwending van HDR-content.

 

“Het was een geweldige ervaring om in nauwe samenwerking met het monitorteam bij Samsung de CHG90 en CHG70 voor onze games te optimaliseren,” zegt Oskar Gabrielson, General Manager bij DICE. “Nu weten we zeker dat het nieuwe Star Wars™ Battlefront II™, gepland voor later dit jaar, straks helemaal tot zijn recht komt. Op de HDR-monitoren werkt de game precies zoals onze ontwikkelaars het voor ogen hadden.” Marcus Nilsson, Executive Producer bij Ghost Games, valt Gabrielson bij: “We zijn altijd op zoek naar de nieuwste technologie om Need for Speed™ optimaal te laten werken. Daarbij moet je grenzen opzoeken – laat dat nu precies zijn wat HDR doet. Met deze beeldkwaliteit beleven onze spelers een nóg meeslepender game-ervaring.”

 

De CHG90 en CHG70 hebben allebei HDR-compatibiliteitsvalidatie met de grafische kaarten van Nvidia. Zo weet je zeker dat de monitoren het optimale halen uit een breed scala aan HDR-compatibele gametitels en PC-toestellen.

 

De Samsung CHG90 is vanaf eind augustus verkrijgbaar aan de adviesprijs van € 1.499. De Samsung CHG70 is in de versie van 31,5 inch verkrijgbaar vanaf juli aan een adviesprijs van € 799; de 27 inch-variant is vanaf augustus verkrijgbaar aan een adviesprijs van € 699.

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met Samsung Support.
Voor persvragen neem contact op met Isabelle Roels.

Sitemap

Naar boven