Samsung Neo QLED tv’s veroveren ‘Spatial Sound Optimization’-certificaat van VDE

op 16-06-2021
Share open/close
URL gekopieerd.

 

Samsung maakte vandaag bekend dat zijn Neo QLED tv-toestellen[1] als eerste in de sector de ‘Spatial Sound Optimization’-certificatie van Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) hebben veroverd.

 

VDE geeft zijn ‘Spatial Sound Optimization’-certificaat aan producten die een consistente geluidservaring bieden, ongeacht de omgeving. Verschillende kijkomgevingen, bijvoorbeeld een woonkamer, een slaapkamer of terras, creëren verschillende geluidservaringen.

 

Om dergelijke geluidsvariatie te verminderen heeft Samsung zijn Neo QLED tv’s verrijkt met SpaceFit Sound. Dankzij deze functie kunnen deze tv-toestellen een geluidservaring leveren die altijd consistent blijft met die van een standaard luisteromgeving.

 

Ingebouwde microfoons worden ingeschakeld om in de omgeving rondom het toestel basiselementen die het geluid kunnen beïnvloeden te herkennen: met name gordijnen, tapijten en muren. Als de tv bijvoorbeeld vaststelt dat het tapijt in de woonkamer de hoge en middelhoge tonen absorbeert, kalibreert het toestel zijn geluid met het oog op de omgeving door de middelhoge en hoge tonen op te drijven.

 

Als het toestel dicht bij de muur opgesteld staat, kunnen de bastonen verstoord worden door de beperkte ruimte tussen de muur en de tv. ‘SpaceFit Sound’ kan dit probleem herkennen en de bassen versterken om een duidelijker geluid te leveren.

 

SpaceFit Sound werkt ook met de Samsung Cinematic Q-series Soundbars. De Neo QLED TV zal het geluid direct met de soundbar aanpassen aan de omgeving. De tv en de soundbar (Q-serie) werken samen in totale harmonie, dankzij de unieke Q-Symphony-technologie van Samsung. Wanneer u een soundbar aansluit, worden de luidsprekers van de tv niet uitgeschakeld, maar werken ze in harmonie samen voor een ultieme surround sound-ervaring.

 

Nu steeds meer klanten hun leefruimte trachten te personaliseren volgens hun levensstijl, worden tv’s niet alleen meer in de woon- en de slaapkamer bekeken, maar ook in werkruimtes en zelfs in keukens.

 

De geluiden die worden weerkaatst door de omringende muren, plafonds en vloeren, klinken veel luider dan de klanken die we rechtstreeks horen. Dit betekent dat gebruikers de geluiden van eenzelfde product op een andere manier kunnen aanvoelen, afhankelijk van de unieke afmetingen en vormen van de ruimte en haar muurmaterialen.

 

Vroeger moesten gebruikers de audio manueel configureren, maar ‘SpaceFit Sound’ herkent automatisch de gebruiksomgeving zodat geen extra set-ups vereist zijn.

 

“SpaceFit Sound optimaliseert het geluid van content door de omgevingsruimte van de gebruiker te analyseren”, zegt Peter Vanden Bossche, Product Manager bij Samsung België. “Wij willen dat de gebruiker ongestoord maximaal van zijn tv kan genieten, zonder gedoe.”

 

[1] Gecertificeerde modellen: tv’s van het type Q70A, Q80A, Q90A, Q700A, Q800A en Q900A

 

Persinformatie > Persberichten

Producten > TV & Audio

Download

  • Neo-QLED-TV-‘Spatial-Sound-Optimization-2.jpg

  • Neo-QLED-TV-‘Spatial-Sound-Optimization-1.jpg

  • HeaderNeo-QLED-TV-‘Spatial-Sound-Optimization-1.jpg

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met Bru-samsung@ketchum.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven