Samsung onthult nieuwe Odyssey, ViewFinity en Smart Monitor-producten tijdens CES en luidt daarmee een nieuwe generatie displaytechnologie in

03-01-2023
Share open/close
URL gekopieerd.

Baanbrekend 57-inch dual UHD curved display laat zien hoe displays verder zullen evolueren

 

Samsung vergroot zijn marktleiderschap in displays met de introductie van nieuwe monitoren. De nieuwe Odyssey, ViewFinity en Smart Monitor-producten die op CES 2023 worden gelanceerd, maken ongeëvenaarde beeldkwaliteit en innovatieve functies voor iedereen beschikbaar. 

 

Met de komst van de Odyssey Neo G9 zet Samsung grote stappen in de ultra-wide displaycategorie. De nieuwe Odyssey is ’s werelds eerste monitor met dual UHD-resolutie en daarmee het toonbeeld van Samsungs positie als vooruitstrevende marktleider in displays die de meest levendige game-ervaring mogelijk maakt.

 

“Met de Odyssey Neo G9 introduceren we de toekomst van gaming-monitoren. Vanaf nu zijn games nóg levensechter”, zegt Hoon Chung, Executive Vice President van Samsungs Visual Display Business. “CES is dé plek om onze innovaties te demonstreren aan gamers, grafische ontwerpers en TV-fans, en hen met gepersonaliseerde ervaringen en een reeks geïntegreerde slimme apps mee te nemen naar een ongekende kijkervaring.”

 

Odyssey Neo G9: ’s werelds eerste dual UHD gaming-monitor
De Odyssey Neo G9 Gaming Monitor (modelnummer: G95NC) laat nieuwe details in een ongeëvenaard gezichtsveld zien. De monitor heeft een resolutie van 7.680 x 2.160 en een beeldverhouding van 32:9.

 

Het 1000R curved display van 57-inch gebruikt quantum mini LED-technologie met VESA Display HDR 1000-specificaties voor prachtige beelden bij iedere game. Het Matte Display vermindert lichtreflecties op het scherm en voorkomt hiermee afleiding tijdens de meest intensieve gamesessies.

 

Ook beschikt de Samsung Odyssey Neo G9 Gaming Monitor over ’s werelds eerste DisplayPort 2.1-ondersteuning, die gegevens ongeveer twee keer zo snel overdraagt als de eerder gebruikte DisplayPort 1.4. Bovendien maakt de nieuwe DP2.1 het met Display Stream Compression (DSC) mogelijk om informatie zonder vervorming te verzenden.

 

Om gamers te helpen niets te missen tijdens snelle gameplay, ondersteunt de Odyssey Neo G9 een verversingssnelheid van 240Hz.

 

Odyssey OLED G9: helder wit, dieper zwart en bijna oneindig kleurcontrast
De Odyssey OLED G9 (modelnummer: G95SC) is de nieuwste toevoeging aan de Odyssey-productlijn en heeft een dual quad-HD 49-inch 1800R display met een 32:9 beeldverhouding. De quantum dot technologie OLED-verlichting wordt pixel voor pixel aangestuurd, waardoor een haast ongelimiteerd kleurcontrast mogelijk is.

 

Het OLED-display verlicht iedere pixel afzonderlijk en maakt geen gebruik van backlight. Daardoor is een contrast van 1.000.000:1 mogelijk en worden RGB-kleuren en zwarttinten levensecht en zonder kleurfilters weergegeven. Om soepele gameplay te garanderen, heeft de Odyssey OLED G9 een responstijd van 0,1 ms en een verversingssnelheid van 240Hz.

 

De Odyssey OLED G9 kan via de Smart Hub apps zoals Prime Video, Netflix en YouTube gebruiken. Zo kan je altijd genieten van content uit diverse bronnen. Door middel van gaming stream-abonnementen zoals Xbox Gamepass kan bijvoorbeeld naar hartenlust gegamed worden, ook zonder tussenkomst van een PC.

 

ViewFinity S9: slimme kleurinstellingen voor creatieve professionals
De ViewFinity S9 (modelnummer: S90PC) is Samsungs nieuwste toevoeging aan de monitoren line-up. De monitor beschikt over een 5K 27-inch scherm en is geoptimaliseerd voor grafische ontwerpers, fotografen en andere creatieve professionals. De 5.120 x 2.880 resolutie in combinatie met het brede kleurengamma van 99% DCI-P3 zorgt voor scherpe en levensechte details. De gemiddelde Delta E ≦ 2 [1] kleurnauwkeurigheid zorgt ook voor een heldere en nauwkeurige kleurweergave, zelfs in lastige visuele omgevingen.

 

De ingebouwde Color Calibration Engine zorgt voor nauwkeurige schermkleuren en helderheid, en geeft gebruikers de mogelijkheid de witbalans, gamma- en RGB-kleurbalans aan te passen met behulp van de Samsung Smart Calibration-applicatie. Het Matte Display beperkt lichtreflectie om afleiding tijdens het werken te verminderen.

 

Via USB-C- en Thunderbolt 4-verbindingen sluiten gebruikers camera’s en andere apparaten moeiteloos aan. Zo wordt het eenvoudig om gigantische videobestanden en grote datasets over te zetten van opslag naar een PC. De ViewFinity S9-serie wordt geleverd met een 4K SlimFit-camera en ondersteunt videoconferentie-apps die zijn opgenomen in de Samsung Smart Hub, zoals Google Meet.

 

Smart Monitor M8: combineer werk, entertainment en privé
De Smart Monitor M8 (modelnummer: M80C) heeft een stijlvol en slank ontwerp en is naast het 32-inch model nu ook beschikbaar in 27 inch. Beide displays hebben een 4K-resolutie. De Smart Monitor is beschikbaar in vier kleuren waarmee de monitoren in iedere ruimte passen: Daylight Blue, Spring Green, Sunset Pink en Warm White.

 

Met de in hoogte verstelbare standaard met kantelondersteuning kun je altijd vanuit de beste hoek werken. Het scherm kan 90 graden draaien, waardoor je makkelijk lange documenten kunt bekijken met minder scrollen. Voor een opgeruimd bureau voldoet de Smart Monitor M8 aan de VESA-montagestandaarden om ruimte te besparen.

 

De Smart Monitor M8 kan via de SmartThings Hub verbinding maken met honderden apparaten, waaronder lampen, camera’s, deurbellen, sloten, thermostaten en meer. Samsung is van plan de apparaatkeuze en bruikbaarheid uit te breiden met de ondersteuning van Matter-functionaliteit en Home Connectivity Alliance-standaarden.

 

Veel apps op de Smart Monitor hebben nu ondersteuning voor muisbediening, waaronder SmartThings en de Smart Hub. Via de Smart Hub krijg je direct toegang tot Prime Video, Netflix, YouTube en andere streamingdiensten.

 

De nieuwe functie My Contents geeft in één oogopslag nuttige informatie. Wanneer de monitor stand-by staat en je smartphone via Bluetooth Low Energy detecteert, toont My Contents meteen de persoonlijke foto’s, agenda en meer op het scherm. Wanneer je smartphone buiten bereik raakt, gaat de monitor weer op stand-by.

 

De geïntegreerde SlimFit-camera in de Smart Monitor M8 is geüpgraded naar 2K-resolutie en werkt met videoconferentie-apps zoals Google Meet. Daarnaast is de Smart Monitor M8 beschermd door Samsung Knox Vault. Knox Vault versleutelt persoonlijke gegevens en houdt opgeslagen bestanden en informatie gescheiden van het besturingssysteem, om ze te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

 

[1] Delta E is de standard rekenmethode die de menselijke visuele beoordeling van verschillen tussen twee waargenomen kleuren correleert. Delta E ≦ 2 kleurnauwkeurigheid betekent superieure, nauwkeurige kleurweergave, beter dan het oog kleurverschil kan waarnemen.

Producten > IT

Persinformatie > Persberichten

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met h.wilmet@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven