Samsung toont dat het onmogelijke het nieuwe ‘normaal’ wordt op IFA 2017

op 01-09-2017
Share open/close
URL gekopieerd.

Vrijdag 1 september 2017 — Op IFA 2017 in Berlijn presenteert Samsung nieuwe producten en innovatieve technologieën die van het nu nog onmogelijke het nieuwe ‘normaal’ zullen maken. Via vakmanschap, slimme connectiviteit en samenwerkingsverbanden verwacht Samsung snel nieuwe standaarden te kunnen zetten.

 

“Alle innovaties van Samsung zijn geïnspireerd door mensen en ontworpen om een direct impact te hebben,” zegt David Lowes, Chief Marketing Officer bij Samsung Electronics Europe. “Onze innovatiekracht komt voort uit vakmanschap, slimme connectiviteit en het onmogelijke overwinnen. Nu technologie een steeds prominentere plaats in ons leven inneemt, creëren wij producten en diensten die zich aanpassen aan mensen. Producten en diensten die de toon zetten voor wat we straks het ‘nieuwe normaal’ vinden.”

 
 

The Frame: kunstzinnig design

Op IFA 2017 lanceert Samsung de 43-inch versie van The Frame. Wat The Frame zo bijzonder maakt is dat je de tv als een waar kunstwerk of designobject in je huis kunt plaatsen. Zo vormt de tv een mooie aanvulling in de woonkamer of in eender welke andere kamer van het huis. The Frame was eerder al beschikbaar in 55-inch en 65-inch formaten.

 

Samsung werkt samen met toonaangevende galerieën en musea zoals LUMAS, Saatchi Art en Sedition. Ook gaat Samsung een samenwerking aan met het Prado en is het bedrijf van plan afbeeldingen van 1000 prominente kunststukken in The Frame’s Art Store op te nemen. Je kunt straks kiezen uit een uitgebreide collectie kunststukken, zodat je ook van het scherm kan genieten als het niet als tv wordt gebruikt.

 

Behalve via de Art Store kun je The Frame ook via de Samsung Collection voorzien van je favoriete beelden. Met je gekozen projectie kun je een ruimte visueel precies zo aanpassen als jij dat wilt.

 

Samsung toont dat het onmogelijke het nieuwe ‘normaal’ wordt op IFA 2017

 
 

Grootste TV range van Europa

Samsung gaat de QLED TV line-up in Europa uitbreiden om zo de leiderschapspositie in de markt van de premium tv’s te verstevigen. De Q8F, een platte versie van de curved Q8C, komt uit in 55-inch en 65-inch formaten. Dit model wordt onderdeel van de grootste TV line-up in Europa, die bestaat uit veertien Full QLED tv’s, in curved en platte modellen van 49 tot 88 inch.

 

Om de premiumlijn QLED tv’s naar een nóg hoger niveau te tillen, is Samsung een samenwerking aangegaan met Panasonic en 20th Century Fox. De drie bedrijven bundelen de krachten om van de HDR 10+ technologie een succes te maken. In de komende maanden zal Samsung ook met andere partijen samenwerkingen aangaan, zoals studio’s in Hollywood, contentaanbieders en game-ontwikkelaars.

 

Voorts introduceert Samsung op IFA ‘s werelds grootste QLED gaming monitor. De CHG90 verschijnt in 49-inch en met een ultrabrede kijkhoek van 178 graden. Het allesomvattende beeld is perfect voor een meeslepende game-ervaring. Terwijl de visuele mogelijkheden van een gamemonitor aanzienlijk worden uitgebreid, gaat dit niet ten koste van de snelheid.

 

Samsung toont dat het onmogelijke het nieuwe ‘normaal’ wordt op IFA 2017

 
 

Betekenisvolle innovaties voor het huishouden

Op IFA 2017 presenteert Samsung ook tal van innovatieve huishoudelijke apparaten. De rode draad is dat alle producten het dagelijks leven van mensen vereenvoudigen en veraangenamen. Zo heeft de wasmachine WW8800M dankzij een revolutionaire nieuwe technologie QuickDrive™ maar de helft van de tijd van een gewone wasbeurt nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. De draadloze steelstofzuiger POWERstick PRO™ zorgt er op zijn beurt voor dat iedereen lastig bereikbare plekken in een knip schoonmaakt. Met slimme innovaties houd je zo meer tijd over voor leuke dingen.

 

Dit jaar breidt Samsung gefaseerd het aantal talen voor de Family Hub koelkast uit. De eerste nieuwe talen zijn Brits Engels, Duits, Frans en Italiaans. Bovendien wordt Family Hub geïntegreerd met Samsung Connect. Op die manier kun je straks talloze IoT-ready smart apparaten bedienen.

 

Samsung toont dat het onmogelijke het nieuwe ‘normaal’ wordt op IFA 2017

 
 

Altijd connected, zelfs tijdens het sporten

Samsung breidt zijn wearableportfolio uit met drie nieuwe devices: een waterbestendige smartwatch, een waterbestendige fitnessarmband en een nieuwe generatie draadloze fitnessoordopjes Gear IconX. De Gear Sport is een slanke en veelzijdige smartwatch met de focus op fitness, terwijl de Gear Fit2 Pro een geavanceerde GPS sportarmband met slimme functies is. De Gear Sport en Gear Fit2 Pro hebben verbeterde hartslagmonitoring en maken het bijhouden van je sportprestaties eenvoudiger. Dit kan nu ook als je zwemt, dankzij Speedo’s trainingsapp Speedo On. Met beide devices luister je tijdens het sporten naar de muziek die jou naar nóg betere prestaties tilt. Ook als je offline bent of je smartphone niet bij je hebt.

 

Samsung toont dat het onmogelijke het nieuwe ‘normaal’ wordt op IFA 2017

 
 

Samsung leidt standaardisatie IoT

Als ‘diamond member’ van de Open Connectivity Foundation (OCF) leidt Samsung de wereldwijde standaardisatie van IoT technologie. Samsung is de eerste in de sector die een OCF-certificering ontving voor de Smart TV’s, Family Hub koelkasten en airconditioners. Samsung richt zich erop in de loop van het jaar de certificering voor alle huishoudelijke apparatuur te ontvangen.

 

Via de OCF-certificering ontstaat open compatibiliteit tussen de verschillende producten van bedrijven die zich hebben aangesloten bij OCF. Naast Samsung zijn dat meer dan 390 andere bedrijven, waardoor de komende drie jaar in totaal 20 miljard IoT-producten zullen worden gesynchroniseerd met de OCF-standaard.

 
 

Samenwerking met HARMAN om het onmogelijke mogelijk te maken

Samsung werkt sinds een half jaar samen met HARMAN. Ook hier is het doel dat wat nu nog niet mogelijk lijkt, zo snel mogelijk normaal te laten zijn. Na zes maanden samenwerken is Samsung al wereldleider in connected car technologie met meer dan 50 miljoen auto’s die gebruikmaken van de technologie van HARMAN en Samsung.

 

Met hun samenwerking willen Samsung en HARMAN mobiliteit en entertainment opnieuw uitvinden door de creatie van audio- en visuele ervaringen die tot voor kort als onmogelijk werden beschouwd. Een voorbeeld is Samsungs nieuwe HDR LED-scherm voor bioscopen met een doorsnede van meer dan 10 meter. Dat levert een ongeëvenaard beeld op dat tot leven komt door de audiotechnologie van HARMAN Professional Solutions en Samsung Audio Lab.

 

De stand van Samsung op IFA bevindt zich op Level 2 van City Cube Berlin. IFA 2017 vindt plaats van 1 tot en met 6 september 2017.

Producten > Huishoudelijk

Producten > IT

Producten > Mobile

Persinformatie > Persberichten

Corporate > Technologie

Producten > TV & Audio

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met sven.adams@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven