Samsung zet schouders onder nieuw sportief urban festival in Brussel

op 05-07-2022
Share open/close
URL gekopieerd.

‘De skate & BMX lifestyle past bij de dynamiek van Samsung’

 

Urban Sessions, een nieuw gratis festival in Brussel, toverde vorige week de Belgische hoofdstad om tot het centrum van de meest gedurfde actiesporten, zoals BMX Freestyle Parkour, Breakdance en Skate. De 25.000 bezoekers genoten vier dagen lang van de sportieve urban festivalsfeer met street art & food, muziek en heerlijke temperaturen. Kortom, dé ideale aftrap voor de zomer waar Samsung simpelweg bij moést zijn.

 

Van 30 juni tot 3 juli 2022 streek Urban Sessions Brussels, het grootste urban en action sports festival ooit, neer in de Belgische hoofdstad. ‘De combinatie van sportieve challenges met de vibe van een bruisend festival in de stad, ja, dat maakte van dit event natuurlijk de place to be voor Samsung’, zegt Helena Wilmet, PR manager België bij  Samsung, partner van Urban Sessions.

 

Uitgezonden in 138 landen
‘De skate & BMX lifestyle waarbij jongeren opener zijn en meer zichzelf durven zijn, is verfrissend en past bij de dynamiek van Samsung. Het bewijs? In onze muziekbooth hebben we tijdens 15 verschillende dj-sets de sfeer gezet en honderden bezoekers spontaan aan het dansen gekregen in en om onze Galaxy Arena.’ Hoogtepunt van het festival was zonder twijfel de eerste internationale UCI BMX Freestyle World Cup in België die in maar liefst 138 landen werd uitgezonden: vier dagen lang lieten de beste mannelijke en vrouwelijke BMX Freestyle atleten hun coolste tricks zien op de ramps, en streden ze voor de overwinning. En de supporters werden niet ontgoocheld.

 

Initiatie rolstoelbehendigheid
Ook Kevin Van Ekert, 29 jaar en vice-wereldkampioen in Wheel Chair MX liet het beste van zichzelf zien. Na een ernstig ongeval en de moeilijke periode die daarop volgde, bleef hij niet bij de pakken zitten. Een initiatie rolstoelbehendigheid veranderde zijn blik op de wereld. ‘Ik was onder de indruk van het kunnen van de WCMX-atleten’, vertelde hij aan Urban Sessions. ‘Dat heeft me echt doen inzien dat een rolstoel geen belemmering hoeft te zijn.’ Een boodschap die Samsung ook graag mee helpt verspreiden onder jongeren met een fysieke beperking. ‘Op Urban Sessions konden twintig jongeren in een rolstoel deelnemen aan een demo met Kevin Van Ekert’, vertelt Helena Wilmet. ‘Samen met de vzw Runs & Wheels wilden we zo aantonen dat aangepaste sportinitiatieven belangrijk zijn. Voor kinderen met een handicap zijn lichamelijke inspanning en het zichzelf overtreffen nog belangrijker.’

 

 

Corporate > Mensen & Cultuur

Producten > Mobile

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met Bru-samsung@ketchum.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven