Samsung opent het tijdperk van AI-schermen met de introductie van nieuwe displays

11-01-2024
Share open/close
URL gekopieerd.

De nieuwste Neo QLED-, MICRO LED-, OLED- en Lifestyle-displays tillen de beeld- en geluidskwaliteit naar ongekende hoogten dankzij innovatieve technologieën zoals de NQ8 AI Gen3-processor en de geavanceerde Music Frame-luidspreker

 

Samsung kondigt voorafgaand aan CES® 2024 de nieuwste Neo QLED-, MICRO LED-, OLED- en Lifestyle-beeldschermen aan. De aankondiging dient ook als start van het tijdperk van AI-schermen, met een next-gen AI-processor voor nieuwe, slimme weergavemogelijkheden. Daarnaast biedt de nieuwe reeks AI-gestuurde functies die zijn beveiligd door Samsung Knox.

 

In dit tijdperk van hyperconnectiviteit draait het niet meer alleen om het leveren van visuele ervaringen,” zegt SW Yong, President en Head of Visual Display Business bij Samsung. “Beeldschermen moeten ons leven verbeteren, zelfs buiten het scherm. De AI-schermen van Samsung worden aangestuurd door technologie op het apparaat zelf en vormen het middelpunt van het huis door alle compatibele apparaten met elkaar te verbinden.

 

 

Neo QLED 8K: AI-prestaties voor verbeterde beeldkwaliteit

 

 

De nieuwste Neo QLED 8K- en 4K-TV’s bieden levensechte beeldkwaliteit, hoogwaardige audiotechnologie en een breed scala aan apps en diensten. De Neo QLED 8K heeft de nieuwste en meest innovatieve TV-processor van Samsung tot nu toe: de NQ8 AI Gen3. Deze processor is uitgerust met een neurale verwerkingseenheid (NPU) die twee keer zo snel is als zijn voorganger, met het aantal neurale netwerken dat is verachtvoudigd van 64 naar 512, waardoor alles op het scherm haarscherp wordt weergegeven. De Neo QLED-line-up is op allerlei vlakken verbeterd, waaronder:

 

 • 8K AI Upscaling Pro:[1] Maakt gebruik van NQ8 AI Gen3 voor verbeterde 8K-upscaling, waarbij content met een lage resolutie wordt verscherpt.
 • AI Motion Enhancer Pro: Een veelvoorkomend probleem in sportbeelden is het vervormen van de bal. NQ8 AI Gen 3 lost dit op door beelden in hoge resolutie soepeler in elkaar over te laten lopen[2]. De functie detecteert automatisch het sporttype en gebruikt deep learning voor het juiste baldetectiemodel.
 • Real Depth Enhancer Pro: Voegt details toe aan snel bewegende scènes en maakt gebruik van AI om mini-LED’s nauwkeurig aan te sturen. Door te identificeren waar het menselijk oog natuurlijkerwijs op focust en dit naar de voorgrond te brengen, lijken beelden levensecht en zelfs driedimensionaal.
 • Infinity Air Design: Door het unieke spiegeleffect lijkt de TV in zijn omgeving te zweven. Het hoogwaardige scherm van de Neo QLED 8K is slechts 12,9 mm diep[3] en zorgt voor een meeslepende kijkervaring met een hoge resolutie en een uitstekende geluidskwaliteit.

 

De Neo QLED 8K heeft ook een verbluffende audiokwaliteit:

 • 2024 Q-Symphony: Met deze technologie kunnen meerdere draadloze speakers en een soundbar worden aangesloten op een TV of projector, waar deze met elkaar samenwerken voor de ultieme geluidservaring.
 • Active Voice Amplifier Pro: Een gepatenteerde AI-technologie maakt gebruik van deep learning om de dialoog en stemweergave op het scherm aanzienlijk te verbeteren. Doordat de stemmen worden gescheiden van de overige audio, zijn dialogen beter te volgen.

 

 

2024 Tizen OS stroomlijnt de TV-ervaring

De 2024 Tizen OS in de Neo QLED 8K-reeks levert gepersonaliseerde content op basis van de ingestelde accounts. Elk lid van het huishouden kan nu op een Samsung Smart TV een profiel aanmaken en ontvangt aanbevelingen op basis van hun individuele voorkeuren.

 • Samsung TV Plus: De vernieuwde gebruikersinterface (UI) beschikt over een nieuw startscherm met een overzicht van de beschikbare content en extra categorieën. Daarnaast maakt de dienst verbinding met bestaande Samsung-accounts, waardoor gebruikers eenvoudig toegang hebben tot hun favoriete kanalen en content.

 

 

Verbonden, inclusieve ervaringen met het Samsung-ecosysteem

Met Samsung-TV’s genieten gebruikers van de nieuwste innovaties en naadloze verbinding tussen apparaten in hun dagelijks leven. In 2024 verbetert Samsung de verbonden ervaring met Samsung Daily+[4], een hub voor activiteiten in huis met een breed scala aan diensten en functionaliteiten in één enkele interface:

 

 • Workout Tracker: Deze gratis dienst[5] toont realtime trainingsdata van wearables (zoals trainingsduur en hartslag) op Samsung-schermen tijdens workouts thuis.
 • TechnoGym: verbetert de workout thuis met hoge kwaliteit fitness- en wellnessvideo’s van de ervaren instructeurs van TechnoGym. Alleen beschikbaar op Samsung TV’s.
 • F45: Gebruikers kunnen de wereldberoemde HIIT-trainingen van F45 ervaren in hun woonkamer.
 • FlexIt: Live een-op-een sessies met top fitness instructeurs en wellness professionals.
 • Tail: Realtime videoconsults met een dierenarts vanuit huis. Dr.Tail kan een breed scala aan vragen beantwoorden, van basisverzorgingstips tot uitgebreid advies.

 

Multi Control: Maakt thuiswerken efficiënter door gebruikers via een Bluetooth-toetsenbord of -muis toegang te geven tot al hun schermen (inclusief TV’s, smartphones en monitoren). Ervaar een andere manier van werken door tussen verschillende apparaten te kopiëren en plakken en documenten te lezen waar het maar uitkomt.

 

De nieuwste Samsung TV’s en schermen zorgen voor grotere compatibiliteit tussen verschillende apparaten binnen het ecosysteem.

 

 • Mobile Smart Connect: Alle nieuwe apps en diensten kunnen eenvoudig worden bediend met de SmartThings Mobile Plugin, waarmee de smartphone verandert in een multifunctionele afstandsbediening.
 • 360 Audio: Deze audiofunctie, die eerder al op Galaxy-apparaten werd aangeboden, is nu ook beschikbaar op Samsung-TV’s en -schermen. Samsung Galaxy Buds kunnen nu naadloos verbinding maken met televisies voor ruimtelijke audio in films, shows en zelfs games.
 • Levendig: Met Ambient Mode hoort de gebruiker elke dag zijn favoriete artiest en via Casting kunnen foto’s en muziek van mobiele apparaten op een Samsung-TV worden bekeken en beluisterd.

 

De nieuwste TV’s en schermen zijn ook beter toegankelijk voor iedereen, waardoor meer consumenten dan ooit kunnen genieten van hun favoriete content op de Samsung Neo QLED.

 

 • Remote for Barrier Free: Deze app, die is ontworpen voor gebruikers met een visuele, auditieve of fysieke beperking, maakt een aangepaste TV-bediening via smartphones mogelijk. De app heeft UI-verbeteringen zoals voelbare feedback. De app is ook rechtstreeks toegankelijk via spraakassistentie.
 • Relumino Together Mode: Relumino is een functie waarmee slechtzienden kunnen genieten van hun favoriete TV-programma’s, films en games zonder dat ze draagbare hardware nodig hebben. Met behulp van AI-technologie worden de randen van objecten op het scherm geaccentueerd en worden de kleuren aangepast, zodat slechtziende mensen en objecten duidelijker waarneembaar zijn. Met de Relumino Together Mode kunnen standaardschermen en Relumino Mode-schermen naast elkaar worden weergegeven, zodat slechtzienden en hun gezinnen samen van TV kunnen genieten.

 

 

MICRO LED: Samsung verlegt de grenzen van displaytechnologie

Met de nieuwe transparante MICRO LED laat Samsung zien dat er grenzeloze mogelijkheden zijn op het gebied van displays. Het nieuwe scherm, dat de uitstraling heeft van een stuk helder glas, is voorzien van een uiterst kleine MICRO LED-chip en minimaliseert lichtbreking. Hierdoor creëert de MICRO LED een helder, onbelemmerd beeld.

 

Een breder OLED-assortiment

 

 

De Samsung OLED-TV’s van 2024 bouwen voort op de modellen van vorig jaar. De S95D beschikt over een ultragroot 77-inch display met veel details en een levendig beeld. Het scherm is 20% helderder dan eerdere modellen, met een door AI verbeterde kleurnauwkeurigheid die zelfs Pantone Validated™ is. Daarnaast introduceert Samsung de S90D, verkrijgbaar in diverse maten van 48” tot 83”.[6]

De nieuwe ‘OLED Glare Free’-technologie[7], speciaal ontworpen voor de S95D OLED-schermen van 2024, garandeert meer nauwkeurigheid en minder reflecties dankzij de geoptimaliseerde coating, zelfs bij daglicht.

 

De nieuwe lifestyle-producten verrijken elke levensstijl

Naast bekroonde producten als The Frame, The Serif en The Terrace, voegt Samsung verschillende nieuwe producten aan zijn lifestyle-assortiment toe:

 

 • The Frame: The Frame was al het bestverkochte lifestyle-scherm, en met meer dan 2.500 kunstwerken van wereldberoemde musea en galerieën in de Art Store kunnen gebruikers nu nog meer van kunst genieten. Elke maand krijgen gebruikers met de hand geselecteerde kunstwerken aangeboden uit de collectie van de Art Store. Bovendien helpt The Frame van 2024 de energiekosten tot maximaal 10% te verlagen dankzij de variabele vernieuwingsfrequentie van de Art Mode[8].
 • De Premiere 8K-projector: De Premiere 8K is ‘s werelds eerste draadloze projector. De projector heeft een ultrakorte projectieafstand en veel slimme functies – zoals eersteklas audio waarbij het beeld ook uitgeschakeld kan zijn, cloudgaming, always-on voice met far-field-microfoon en vier multi-view schermsplitsingen. De projector is voorzien van Samsungs gepatenteerde ‘Sound-on-Screen’-technologie, waarbij de luidspreker en software-algoritmen voor een intense geluidservaring zorgen.
 • The Freestyle 2nd Gen: De tweede versie van deze draagbare projector is voorzien van Smart Edge Blending, waarmee projecties van twee The Freestyle-apparaten naadloos kunnen worden samengevoegd om een groot scherm voor foto’s en video’s te creëren. Hiermee kan een beeld zo groot als 160 inch met een schermverhouding van 21:9 worden geprojecteerd.

 

 

Nieuwe soundbars voor een meeslepende audio-ervaring

De soundbar-reeks voor 2024 heeft nieuwe, bijgewerkte modellen die voor een nog meeslependere audio-ervaring zorgen, versterkt door geavanceerde AI-algoritmen.

 

 • Music Frame: Deze aanpasbare luidspreker is compatibel met SmartThings en biedt surroundsound wanneer hij gekoppeld wordt met Samsung-TV’s en soundbars. Music Frame kan als een zelfstandige draadloze luidspreker functioneren of worden gekoppeld aan een Samsung TV en soundbar via Q-Symphony. Music Frame kan verborgen worden in moderne fotolijsten en biedt zo geluid van hoge kwaliteit zonder een doorn in het oog te zijn.
 • HW-Q990D: Deze soundbar heeft een 11.1.4-kanaals audio configuratie en meeslepend Dolby Atmos-geluid. De soundbar analyseert de audio en gebruikt AI om het geluid te optimaliseren voor verschillende soorten content.
 • HW-S800D: Deze ultradunne, 4,06 cm diepe soundbar past in elke ruimte en levert een vol en meeslepend geluid. De S800D heeft slechts een derde van de diepte van conventionele soundbars en heeft 10 drivers, inclusief speciale overhead speakers en een middenkanaal voor kristalheldere vocals. De combinatie van de diepe bas-subwoofer met de passieve radiator zorgt voor een diepe bas zonder vervorming van het geluid, in een compact ontwerp.
 • Het TV-assortiment van Samsung voor 2024 biedt een naadloze combinatie van geavanceerde technologie en gebruikersgericht design voor gepersonaliseerde, meeslepende ervaringen.

 

 

[1]Alleen op de QN900D. 8K AI Upscaling voor andere modellen.

[2] De kijkervaring kan variëren afhankelijk van het soort content en het formaat. Upscaling is mogelijk niet van toepassing op de pc-verbinding en de Game Mode.

[3] De 12,9mm diepte geldt alleen voor de 65” QN900D.

[4] Samsung Daily+ wordt toegepast op de DU7000↑ en wereldwijd uitgerold.

[5] Workout Tracker is compatibel met de Galaxy Watch 4 en hoger, YouTube en TV-content. Workout Tracker zal later in 2024 ook compatibel zijn met verschillende apparaten van derden.

[6] De beschikbaarheid van afmetingen en modellen van OLED’s kan per land verschillen.

[7] UL-verificatie valideert de ‘OLED Glare Free’-claim door de producten te beoordelen volgens de Unified Glare Rating (UGR)-testnorm die is vastgesteld door de International Commission on Illumination (CIE) en de teststandaard van de International Organization for Standardization.

[8] Deze functie is van toepassing op het 55-inch scherm en groter.

Producten > Display

Persinformatie > Persberichten

Producten > TV & Audio

Download

 • CES-2024-Display-Lineup_dl5.jpg

 • CES-2024-Display-Lineup_dl4.jpg

 • CES-2024-Display-Lineup_dl2.jpg

 • CES-2024-Display-Lineup_dl3.jpg

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met h.wilmet@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven

Uw cookies beheren

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Beheer uw instellingen voor onze cookies hieronder.

Noodzakelijke cookies (essentieel)

Deze cookies zijn essentieel omdat ze u in staat stellen op de website te surfen. Deze categorie kan niet worden uitgeschakeld.

Cookie Domein Doel
AWSALBCORS news.samsung.com AWS Application Load Balancer Cookie. Load Balancing Cookie: om de sessie in kaart te brengen. Zelfde waarde als AWSALB.
AWSALB news.samsung.com Application AWS Load Balancer ontvangt een vraag van een client, stuurt deze naar een doel, genereert een cookie (AWSALB) die informatie over dat doel opslaat, versleutelt de cookie, en slaat deze op in het antwoord aan de client.
PHPSESSID news.samsung.com De PHPSESSID cookie maakt deel uit van PHP en stelt websites in staat om seriële staatgegevens op te slaan. Deze cookie wordt op de Actionwebsite gebruikt om een gebruikerssessie op te zetten en staatgegevens over te maken via een tijdelijke cookie die meestal een sessiecookie wordt genoemd. Deze PHPSESSID cookie heeft geen specifieke looptijd en verdwijnt zodra de sessie wordt gesloten.
COOKIECONSENT news.samsung.com Wordt gebruikt om de cookie-instemmingsstatus van de gebruiker op te slaan.

Analytische of prestatiecookies (optioneel)

Deze cookies verzamelen informatie over hoe u onze website gebruikt, zoals welke pagina's u het vaakst bezoekt. Alle informatie die deze cookies verzamelen, wordt gebruikt om de werking van de website te verbeteren.

Cookie Domein Doel Looptijd
_ga .samsung.com Wordt gebruikt om sitebezoekers te onderscheiden. Het registreert een unieke identificatie om statistische gegevens te verzamelen over hoe een bezoeker de website gebruikt. 1 jaar
_ga_4NP4ZVXGJS .samsung.com Wordt gebruikt om de sessiestatus te behouden. 1 jaar