Persinformatie > Persberichten

Producten > TV & Audio

Samsungs QLED TV’s zijn eerste met 100% kleurvolume

op 20-02-2017
DELEN

Uniek certificaat bevestigt dat de Quantum dot TV’s van Samsung de grenzen van TV’s verleggen

Samsungs QLED TV’s zijn eerste met 100% kleurvolume

 

Maandag 20 februari 2017 — Samsungs nieuwe 2017 QLED TV’s krijgen erkenning van het Verband Deutscher Eletrotechniker (VDE), een testlab en certificeringsinstantie van wereldniveau. De QLED TV’s zijn na een uitgebreide test als eerste in de TV-industrie gecertificeerd voor de weergave van 100% kleurvolume. Deze erkenning bevestigt dat QLED TV’s een constant beeld van hoge kwaliteit tonen aan kijkers.

 

Kleurvolume, de norm voor kleurexpressie, meet twee elementen op het scherm met driedimensionale ruimte – het kleurengamma en het helderheidsniveau. Het kleurengamma meet het aantal kleuren dat kan worden weergeven, terwijl het helderheidsniveau de maximale helderheid van het scherm meet. Hoe hoger het kleurengamma en helderheidsniveau, hoe hoger het kleurvolume van de TV. Het hoge kleurvolume van de QLED TV’s zorgt voor nog realistischere, accuratere en levendigere HDR-beelden, precies zoals de regisseur deze wil laten zien, in zowel lichte als donkere scenes.

 

‘100% kleurvolume’ geeft alle kleuren weer, onafhankelijk van het helderheidsniveau. Zo kan een boomblad worden gezien in verschillende kleuren van geelgroen tot turquoise, afhankelijk van de helderheid van het licht. De Samsung QLED TV laat zelfs de meest subtiele kleurverschillen zien – iets wat in 2D-kleurruimte niet gemakkelijk is – en toont zo de ware HDR-beeldkwaliteit zoals de regisseur deze voor ogen heeft.

 

Doorgaans vermindert de kleurweergave als de helderheid stijgt, wat leidt tot kleurvervorming op het scherm. Samsung QLED TV’s voorkomen dit probleem. Met een maximale helderheid van 1.500 tot 2.000 nit laten de QLED TV’s 100% kleurvolume zien – een unicum in de TV-industrie.

 

Samsungs QLED TV gebruikt een nieuw metalen Quantum dot-materiaal, waardoor de TV een sterk verbeterde kleurenrange en maximale helderheid kan weergeven in meer detail dan normale TV’s. De nieuwe Quantum dots laten Samsung QLED TV’s ook dieper zwart weergeven, ongeacht hoe licht of donker de scene is of waar de content wordt bekeken. En QLED levert de hoogste beeldkwaliteit, ongeacht waar de kijker zit, met consistente kleuren en kwaliteit vanuit iedere kijkhoek.

 

“De erkenning voor ‘100% kleurvolume’ voor Samsung QLED TV’s laat de kwaliteit van onze producten en hun revolutionaire beeldkwaliteit zien. We zijn trots dat we de TV-industrie al 11 jaar leiden, nu ook naar een wereld met Quantum dot-displays en de beste beeldkwaliteit”, zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung België.

 

De Samsung QLED TV’s zijn vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in België.

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met Samsung Support.
Voor persvragen neem contact op met Isabelle Roels.

Sitemap

Naar boven