SmartThings breidt samenwerking met Google uit voor nog betere smart home-ervaring

17-10-2022
Share open/close
URL gekopieerd.

De twee bedrijven brengen als eerste multi-admin-mogelijkheden op de markt, voor flexibiliteit tussen smart home-ecosystemen en meer gebruiksgemak

SmartThings, de toonaangevende technologie voor verbonden wonen, kondigt een uitgebreide samenwerking met Google aan om de interoperabiliteit van het slimme huis naar een hoger niveau te tillen. In de komende maanden zullen Samsung- en Google-gebruikers al hun Matter compatibele apparaten kunnen bedienen vanuit zowel Samsung- als Google-applicaties.

 

Tot nu toe was het niet eenvoudig om nieuwe en bestaande apparaten te integreren in verschillende smart home-ecosystemen. Zowel SmartThings als Google willen meer flexibiliteit creëren door voort te bouwen op de multi-admin-functionaliteit van Matter, waardoor elk apparaat dat is uitgerust met Matter eenvoudig te vinden, verbinden en bedienen is via de SmartThings-app of de Nest Home Hub. Wanneer je bijvoorbeeld een Matter-apparaat in SmartThings installeert op een Galaxy-apparaat, wordt het ook meteen ingesteld op Google Home en viceversa.


“Als grootste Android-ontwikkelaar hechten we veel waarde aan de sterke samenwerking met Google”, zegt Mark Benson, hoofd van SmartThings US. “Met de multi-admin-functionaliteit kunnen we consumenten veel meer flexibiliteit bieden. We willen mensen zoveel mogelijk het beheer over hun eigen apparaten geven. Deze samenwerking verbetert de gebruikerservaring en vergroot de transparantie tussen de ecosystemen.”

 

De Matter-standaard vormt de basis voor de connectiviteit en interoperabiliteit van smart home-apparaten. Of je je slimme huis nu wilt bedienen met de SmartThings-app op je Galaxy of met de Nest Home Hub, al je apparaten zijn er te vinden. Je hoeft dus niet meer handmatig op de deelknop van elk apparaat te drukken of na te gaan in welk ecosysteem een apparaat staat ingesteld.


“Matter schept nieuwe verwachtingen als het gaat om smart home-connectiviteit. We zijn trots dat we dankzij onze samenwerking met SmartThings vooruit kunnen kijken naar een nieuwe fase van verbonden wonen,” aldus Matthew McCullough, Vice President, Product Management, Android Developer van Google.


Over SmartThings
SmartThings maakt verbonden leven mogelijk en belichaamt de toekomst van IoT. Het open platform ondersteunt al duizenden apparaten van honderden merken en biedt eindeloze mogelijkheden voor innovators en ontwikkelaars die op zoek zijn naar naadloze connectiviteit in een enorm IoT-ecosysteem. Het bedrijf zet zich in voor eenvoudige slimme functionaliteit en een universele smart home-ervaring die mensen inspireert in hun dagelijks leven. Er zijn momenteel miljoenen mensen in meer dan 200 landen die dagelijks toegang hebben tot SmartThings-technologie via de SmartThings-app en via een reeks Samsung-producten zoals telefoons, tv’s en andere digitale apparaten. SmartThings werd gelanceerd in 2012, heeft zijn hoofdkantoor in Mountain View, CA en is een van de oprichters van de Connectivity Standards Alliance, een organisatie van honderden bedrijven die open, wereldwijde standaarden voor het IoT ontwikkelen. Ga voor meer informatie naar www.smartthings.com.

Producten > Huishoudelijk

Persinformatie > Persberichten

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met h.wilmet@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven