[Video] Achter de schermen: Hoe Samsung de Galaxy Z Fold3 | Flip3 5G test

op 14-10-2021
Share open/close
URL gekopieerd.

Over de hele wereld zijn gebruikers laaiend enthousiast over de laatste nieuwe, revolutionaire vouwbare toestellen van Samsung, de Galaxy Z Fold3 en Flip3 5G, en dan vooral over de baanbrekende vorm. Om de duurzame en betrouwbare plooibare toestellen te maken waar de gebruikers zo dol op zijn, moest Samsung echter een innovatieve manier bedenken om de toestellen te ontwikkelen en te testen. Samsung had namelijk geen blauwdruk die zijn waarde reeds bewezen had en heeft door de jaren heen duizenden testen uitgevoerd, vanuit verschillende perspectieven en met een frisse nieuwe aanpak. Op basis hiervan heeft Samsung gloednieuwe materialen kunnen ontwikkelen, zoals Armor Aluminum, en bestaande onderdelen in de lagen van het displaypaneel kunnen optimaliseren om zo de hoogste duurzaamheidsnormen ooit te handhaven.

 

De hoogtechnologische, innovatieve testen van Samsung omvatten een klimaatkamer, waterbestendigheid, bruikbaarheid van de S Pen en een plooitest. Testen in milieukamers zorgen ervoor dat kenmerken zoals videoweergave en onderdelen zoals camera’s naar behoren werken in verschillende klimaten: droog of vochtig, warm of koud. De waterbestendigheidstesten stellen de hoge kwaliteit van de allereerste waterbestendige plooibare smartphones vast door verschillende plooiposities, zoals de Flex-modus, te testen. Met de tekentesten voor de S Pen garandeert Samsung de prestatie van de digitizer onder het plooibare display, ook op de plaats van de vouw. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe plooibare toestellen hun naamgenoot eer aandoen, werden de toestellen van de Galaxy Z-serie aan strenge plooitesten onderworpen zodat ze meer dan 200,0001 keer geplooid kunnen worden, oftewel ongeveer vijf jaar gebruikt kunnen worden wanneer ze 100 keer per dag geplooid en ontplooid worden. De uitgebreidere plooitesten zijn representatief voor het werkelijke gedrag van de gebruiker in scenario’s uit de praktijk, zoals met beide handen plooien en ontplooien.

 

Bekijk de video hieronder voor een kijkje achter de schermen bij een aantal testprocedures die Samsung gebruikt om ervoor te zorgen dat de laatste nieuwe Galaxy Z-serie aan de hoogste normen voldoet.

 

 

1 Deze resultaten werden bevestigd door Bureau Veritas, de wereldwijde koploper in test-, inspectie- en certificatiediensten.

Producten > IT

Persinformatie > Video's

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met sven.adams@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven