Samsung SmartThings speelt centrale rol in baanbrekende HCA-standaard

05-09-2022
Share open/close
URL gekopieerd.

In de Home Connectivity Alliance (HCA) werken wereldmerken samen om energiebesparing in en rondom het huis te maximaliseren

 

Samsung zal als bestuursvoorzitter deelnemen aan de Home Connectivity Alliance (HCA)-conferentie op IFA 2022, die van 2 tot 6 september plaatsvindt. Samsung gaat zijn visie op het gebied van interconnectiviteit van apparaten demonstreren aan de hand van SmartThings. Met deze geïntegreerde oplossing kunnen huishoudelijke apparaten van dertien toonaangevende, wereldwijd opererende merken worden bediend.

 

De HCA is een organisatie opgericht door grote fabrikanten van apparatuur voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), huishoudelijke apparaten en tv’s, waaronder Arçelik A.Ş., The Electrolux Group, Haier, GE Appliances, Samsung Electronics, Trane Technologies en anderen. Het gemeenschappelijke doel van de alliantie is het leveren van veilige en interoperabele producten en diensten die een holistische ervaring creëren voor de verschillende ecosystemen van slimme huishoudelijke apparaten.


​Als een van de oprichters van de HCA en bestuursvoorzitter van de alliantie neemt Samsung zijn leidende positie binnen het project serieus. Yoon Ho Choi van Product Planning bij IoT Biz Group, Samsung Electronics, is momenteel bestuursvoorzitter van de HCA. Samsung heeft er sinds het begin van de samenwerking naar gestreefd om met zijn SmartThings-platform de ambities van de alliantie voor interconnectiviteit in huis te verwezenlijken.


“We zijn heel blij dat we met de HCA zoveel voortgang boeken. Binnen slechts negen maanden na de oprichting is de HCA erin geslaagd een demonstratie te geven van de Cloud-to-Cloud-interoperabiliteit van apparaten, tv’s en HVAC-systemen van de aangesloten merken”, zegt Maxime Parein, Head of Marketing Huishoudelijke Apparaten van Samsung Benelux. “Dit is een unieke en gedenkwaardige prestatie die alleen kon worden bereikt door de nauwe samenwerking tussen fabrikanten die het ecosysteem van het verbonden huis kennen en begrijpen.”

 

SmartThings: een centraal onderdeel van de HCA-missie
SmartThings verandert het huis in een onderling verbonden ecosysteem. Het is een platform waarop Samsung-technologieën, apps van derden en apparaten van andere HCA-leden in harmonie samenwerken voor een holistische beleving van het verbonden huis. Tijdens IFA 2022 organiseert de HCA van 2 tot 5 september een demonstratie die laat zien hoe huishoudelijke apparaten van verschillende merken kunnen worden bediend met één systeem. Deze apparaten omvatten onder meer Samsungs Bespoke Cube Air Purifier, Bespoke Jet Bot™ AI+, Bespoke koelkast en Neo QLED, die allemaal op SmartThings werken met de HCA-standaard.


​Met de SmartThings-app kunnen gebruikers meer dan 40 functies bedienen in vijftien productcategorieën van dertien merken. Omgekeerd kunnen de smarthome-apps van dertien merken ook verschillende Samsung-producten aansturen. Zelfs als de oven, inductiekookplaat en afzuigkap in de keuken van verschillende merken zijn, is het mogelijk om ze te bedienen met één SmartThings-app. De vijftien productgroepen bestaan uit airconditioners, luchtreinigers, Eco Heating System, vaatwassers, drogers, vriezers, afzuigkappen, inductiekookplaten, ovens, koelkasten, robotstofzuigers, tv’s, wasmachines en meer.


​Omdat het bestaande SmartThings-systeem schaalbaar is, wordt het mogelijk om een slimme thuisomgeving te bouwen door de apparaten van nog eens 300 merken aan SmartThings te koppelen, naast de huidige producten van de dertien HCA-merken.


Updates zorgen ervoor dat oudere apparaten blijven werken
SmartThings en de HCA zijn van plan om de nieuwe interoperabiliteit in de eerste helft van 2023 wereldwijd te introduceren. Daarnaast kunnen ook bestaande huishoudelijke apparaten van HCA-bedrijven, die zijn uitgerust met Wi-Fi, worden bediend met één app via een software-update op de app. Dit is belangrijk, omdat deze grote apparaten vaak lange levenscycli hebben. SmartThings-updates zijn eenvoudig, gemakkelijk toegankelijk en vinden regelmatig plaats om ervoor te zorgen dat de nieuwste beveiligings- en functionaliteitsupdates toegankelijk zijn voor gebruikers wereldwijd.


Een alliantie voor een betere toekomst
Met meer dan 235 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd op meer dan 105 miljoen aangesloten apparaten, is SmartThings toonaangevend op het gebied van domotica. Samsung helpt – samen met zijn mede-HCA-leden – bij het realiseren van nieuwe consumentenoplossingen in het IoT-landschap, door gebruik te maken van de kracht van het SmartThings-platform. We zetten ons in om onze eigen technologieën te verfijnen en tegelijkertijd te zorgen voor interoperabiliteit tussen de oplossingen van andere HCA-leden.

 

Producten > Huishoudelijk

Persinformatie > Persberichten

Download

  • Samsung_HCA_PR_dl1.jpg

Voor vragen aan de klantenservice neem contact op met samsung.com/be/support
Voor persvragen neem contact op met h.wilmet@samsung.com.

Bekijk de laatste verhalen over Samsung

Meer informatie
Naar boven